Звичайна вітрянка ледь не вбила дівчинку: лікарі своїми надзусиллями врятували українку (ФОТО)

Звичайна вітрянка ледь не вбила дівчинку: лікарі своїми надзусиллями врятували українку (ФОТО)

Життя на пекло для всієї родини перетворила банальна вітряна віспа в маленької українки Мілани. 

Однорічна дівчинка ледь не померла через ускладнення, які викликала вітрянка. За її життя відчайдушно боролися лікарі з Рівного та Львова. 

Як стало відомо,  однорічна Мілана підхопила вітрянку, яку діти зазвичай дуже легко переносять. Спочатку все так і було, хвороба протікала без ускладнень. Але раптово все змінилося, стан дитини сильно погіршився, її госпіталізували медики, проте це не допомогло. Дівчинка пережила зупинку серця.

Лікарі в Рівному змогли реанімувати дитину, але ускладнення були дуже серйозними, тож Міланку терміново перевели до Львова, де є більше сучасного обладнання. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Після реанімування Мілана була в комі майже місяць, а лікарі боролися з наслідками інфекції, яка пошкодила м’які тканини аж до кісток.

Команда львівських лікарів проводила інтенсивну терапію, лікувала гнійні рани і забезпечувала малечу спеціальним харчуванням.

Після стабілізації стану дівчинці пересадили власну шкіру з стегна на пошкоджені ділянки. З часом вона почала самостійно їсти, пити і навіть зробила свої перші кроки після коми.

Міланка після виходу з коми з сім’єю

Зараз Мілана вдома, готується до святкування свого другого дня народження.

Новини України