Зеленський зустрівся із держсекретарем Ватикану Пароліном і обговорив з ним війну РФ проти України

Президент України Володимир Зеленський і державний секретар Святого Престолу Пʼєтро Паролін, Київ, Україна, 23 липня 2024 року. ОПУ

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 23 липня, зустрівся з державним секретарем Святого Престолу і Ватикану кардиналом Пʼєтром Пароліном. Вони обговорили низку питань.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Під час зустрічі глава держави відзначив особистий внесок кардинала у зміцнення співпраці між Україною та Ватиканом. Президент також акцентував на візитах Пароліна до українських міст і назвав це "сильним сигналом" з боку Ватикану.

"Це перший крок на шляху до миру, усі кроки є цінними. Важливо, що ви також це підтримуєте. Ми всі розуміємо, що маємо закінчити цей шлях якнайшвидше, щоб не втрачати людських життів", – сказав Зеленський. Сторони окремо приділили увагу рішенням першого Саміту миру у Швейцарії та ролі Святого Престолу у встановленні справедливого й сталого миру для України.

Крім цього Зеленський і Паролін обговорили результати Зеленського з Папою Франциском цьогоріч у червні на полях саміту G7 в Італії. Також було докладно обговорено наслідки повномасштабної війни Росії проти України, постійний повітряний терор, зокрема ракетний удар РФ по дитячій лікарні "Охматдит" 8 липня, і складну гуманітарну ситуацію.

19 липня стало відомо, що в Україну з офіційним візитом приїхав державний секретар Ватикану П'єтро Паролін. Він розпочав свій візит зі Львова. Кардинал також відвідав Одесу та Київ

20 липня в Одесі дипломат зустрівся з представниками католицької спільноти, ознайомився з роботою українського зернового коридору та оглянув Спасо-Преображенський кафедральний собор, у який рік тому влучила російська ракета під час атаки на місто.

Новини України