Зеленський відзначив воїнів, які б’ють по російській логістиці на окупованих територіях

Зеленський відзначив воїнів, які б’ють по російській логістиці на окупованих територіях

Президент Володимир Зеленський відзначив українських воїнів, які завдають ударів по російських базах і логістиці на окупованій території.

Джерело: Зеленський у зверненні 26 липня

Пряма мова: «Друге за сьогодні. Я хочу особливо відзначити наших воїнів, які завдають ударів по російських базах і логістиці на окупованій території. Окупант повинен відчувати, що це – українська земля. І кожна знищена російська авіабаза, кожен знищений російський військовий літак – на землі чи в повітрі – це порятунок українських життів. Хлопці, наші воїни, я дякую вам за влучність!»

Деталі: Крім того, глава держави повідомив про нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим. На ній обговорили нові оборонні пакети для України, які готуються з партнерами.

Пряма мова: «Важливо, щоб наші воїни отримували саме те, що необхідно в цих умовах дуже жорстких боїв і тиску російської армії. Зокрема, і з міністром, і з військовим командуванням ми детально розбираємо ситуацію на складних напрямках, передусім це Покровський напрямок на Донеччині. Саме цей напрямок був і залишається основним напрямком російських атак. Двічі сьогодні були доповіді Головкома Сирського. Має бути зроблене й буде зроблене все, щоб посилити наші позиції, нашу українську здатність завдавати окупанту відчутних втрат».

Що передувало: 

  • Збройні сили України в ніч на 26 липня завдали удару по аеродрому «Саки» в тимчасово окупованому Криму, який росіяни використовували для авіаударів по українській території.

Новини України