Зеленський прокоментував хід розслідування вбивства Ірини Фаріон

Сьогодні, 20 липня, президент України Володимир Зеленський прокоментував справу щодо вбивства Ірини Фаріон.

Він заявив, що зранку вже були нові доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та керівника Служби безпеки України Василя Малюка щодо розслідування вбивства Ірини Фаріон.

Зараз відпрацьовуються всі доступні камери спостереження, триває опитування свідків, обстежується територія кількох районів. Досліджуються всі версії, включно з тією, що веде в Росію.

Зеленський уточнив, що задіяні всі необхідні сили Національної поліції України та СБУ для пошуку злочинця. Міністр внутрішніх справ, заступники Генерального прокурора та керівників Національної поліції України й СБУ перебувають у Львові.

«Вдячний кожному, хто допомагає розслідуванню.

Мої співчуття сімʼї та всім близьким Ірини Фаріон.» — додав президент.

Що відомо про замах

Вчора, 19 липня, у Львові на вулиці Масарика підстрелили мовознавицю Ірину Фаріон, внаслідок чого вона потрапила в лікарню в критичному стані.

На місці події працювали оперативники карного розшуку, криміналісти і співробітники всіх служб поліції.

Близько 20 години у відділення невідкладної медичної допомоги лікарні Св. Пантелеймона поступила пацієнтка Ірина Фаріон. У критичному стані з ознаками відкритого проникаючого вогнепального поранення голови. Жінка перебувала у глибокій мозковій комі. Пацієнтці одразу проведена компʼютерна томографія всього тіла і пацієнтку взято в операційну.

Але, на жаль, попри зусилля медиків жінка померла у лікарні.

 

Джерело

Новини України