Збірна України з хокею розпочала тренувальний збір у Будапешті

Збірна України з хокею розпочала тренувальний збір у Будапешті

Сборная Украины по хоккею, фото — fhu.com.ua

Збірна України з хокею розпочала тренувальний збір у Будапешті перед матчами фінального раунду олімпійської кваліфікації.

У першому тренуванні взяли участь 19 хокеїстів. Ще вісім гравців прибудуть найближчими днями. Артур Чолач, який представляє клуб Американської хокейної ліги “Хендерсон Сільвер Найт”, приєднається до збірної 19 серпня.

“Також ми розраховували на нападника Ярослава Панченка, але його, на жаль, не відпустив клуб Київ Кепіталз”, – розповів помічник головного тренера національної команди України Олег Шафаренко.

“Ми усвідомлюємо, що матчі олімпійської кваліфікації проводитимуться при заповнених трибунах «Арени Рига». Тому робимо ставку на досвід, на гравців, які не лише майстерні, а й морально стійкі. Запросили б ще оборонців Всеволода Толстушка та Олексія Янішевського з Сокола, але вони випали з обойми через травми і зараз лікуються. Зрештою, наявність великої кількості досвідчених хокеїстів не означає, що в молоді, яка зараз працює на зборах, менше шансів. Хто буде сильніший, той і потрапить до кінцевої заявки”.

“На першому тренуванні хлопці працювали з піднесенням. Всі вони наразі свіжі, тому робити висновки про їх готовність ще складно. Ясність настане приблизно після тижня роботи”.

Читайте також: Збірна України з хокею оголосила остаточний склад на збирання перед фіналом Олімпійської кваліфікації

Збірна України планувала провести два спаринги на зборі в Будапешті – зі збірною Угорщини та одним із місцевих клубів. Матч із угорською національною командою пройде 25 серпня, переговори щодо другого контрольного поєдинку все ще тривають.

Синьо-жовті у попередньому раунді олімпійської кваліфікації розгромили Південну Корею (4:0), у серії булітів переграли команду Польщі (3:2) та тріумфували над Естонією (5:3).

У фінальному раунді команда Дмитра Христича зіграє із Францією, Словенією та Латвією. Матчі відбудуться у Ризі з 29 серпня по 1 вересня. Путівку на Олімпійські ігри-2026 отримає переможець квартету.

Джерело

Новини України