Закладам освіти доручили терміново встановити сонячну генерацію

Закладам освіти доручили терміново встановити сонячну генерацію

Керівники закладів освіти мають встановити устаткування, забезпечивши безперебійну діяльність

Закладам освіти доручили терміново встановити сонячну генерацію

Міністерство освіти і науки доручило закладам освіти у максимально короткі строки встановити об’єкти сонячної (вітрової) генерації.

Про це йдеться у листі міністра освіти і науки Оксена Лісового, що спрямований на адреси керівників закладів освіти всіх рівнів, форм власності та сфер управління.

Разом з об’єктами сонячної та вітрової генерації керівники закладів освіти мають придбати та встановити устаткування зберігання енергії, забезпечивши безперебійну діяльність закладів освіти.

Відповідні ініціативи у МОН пояснюють ухваленням рішень керівництвом держави щодо вжиття невідкладних заходів із забезпечення стабілізації роботи об’єднаної енергетичної системи та ліквідації кризової ситуації в енергетичній системі.

Окрім того, вже до 15 липня 2024 року заклади освіти мають організувати і забезпечити проведення інформаційної кампанії серед персоналу, студентів та учнів стосовно підвищення енергоефективності та енергозбереження.

Також керівники закладів освіти мають стимулювати встановлення населенням сонячних електростанцій та установок зберігання енергії.

У найближчі терміни заклади освіти мають поінформувати МОН про проведену роботу, яке своєю чергою відзвітує перед керівництвом держави.

«Для звітування перед вищим військово-політичним керівництвом держави до 18 липня 2024 року поінформувати Міністерство освіти і науки України про проведену роботу і вжиті заходи із забезпечення стабілізації роботи об’єднаної енергетичної системи України», – наголосили у МОН.

Новини України