За результатами досліджень води зі струмка в околицях с. Слобода-Селець екологи виявили забруднення фекальними стоками

Про результати лабораторних досліджень струмка який витікає з несанкціонованої труби в околицях с. Слобода-Селець, повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Як повідомлялося раніше, біля околиць с. Слобода-Селець виявили факт потенційного забруднення річки Тетерів. Тоді фахівці Відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрали проби води зі струмка.

За результатами визначень нормативи відсутні, але було зафіксовано високі концентрації : по азоту амонійному — 92 мг/л; фосфати-45 мг/л; ХСК (Хімічне споживання кисню)- 841 мг/л; Бск5 (Біохімічне споживання кисню) — 210 мг/л, завислі речовини — 56 мг/л, що характерно для фекальних стоків.

Таким чином, відбувається забруднення води у р. Тетерів.

Відео дня

У зв’язку з тим, що Інспекція не є органом слідства та дізнання, матеріали по даному факту направлені до Головного управління Національної поліції в Житомирській області задля вжиття заходів відповідного реагування та встановлення винних осіб, а також лист до Станишівської територіальної громади для визначення балансової належності даної труби й ліквідації незаконних під’єднань до неї.

Джерело

Новини України