Усик: Гроші мене не мотивують

Усик: Гроші мене не мотивують

Фото: Getty Images Олександр Усик

Двічі абсолютний чемпіон світу розповів, що залишається для нього найголовнішим у спорті.

Олександр Усик вважає любительський спорт головнішим за професіональний. Незважаючи на здобуття двох титулів абсолютного чемпіона, український боксер називає олімпійське золото головнішим.

Чемпіон WBC, WBA, WBO, IBO у надважкій вазі також розповів, що залишається для нього найголовнішим в улюбленому спорті.

«Для кожного професійного спортсмена золото Олімпіади є найвищою вершиною спортивного досягнення. Більше може бути тільки дворазовий олімпійський чемпіон, триразовий, чотириразовий… Профі — це вже 50% шоу. Переважна більшість робить шоу, але менше робить свою роботу. Це погано. Якщо ти робиш круте шоу, а бокс в тебе шкутильгає, 2-3 рази прийдуть подивитися і все. А якщо ти робиш і шоу, і показуєш результат, то це круто.

Для мене бокс залишається спортом. Гроші мене не мотивують. Мотивує моя команда, моя робота. Взяти мою команду — це 12 людей, які 24 години на добу зі мною живуть. Окрім цього, в нас близько 80-85 людей, які працюють на платформу Ready to Fight і на команду. Тобто всі ці люди залучені для підготовки. Один я нічого не зроблю. Один я навіть рукавички не вдягну. Я можу вдягти, але я їх не завʼяжу. Тому команда — це неймовірно. Я люблю свою команду», — сказав Усик в інтерв’ю Volia Space Ukraine.

Нагадаємо, раніше Усик розповів, чому вирішив заплатити додаткові призові українським боксерам на Олімпіаді.

 

Джерело

Новини України