Укренерго: відключення 30 липня не прогнозуються

Укренерго: відключення 30 липня не прогнозуються. Суспільне Кропивницький

Відключення електроенергії сьогодні, 30 липня, не прогнозуються. Споживання тримається на тому ж рівні, що й минулої доби. Негода знеструмила 116 населених пунктів у 4 областях.

Про це зранку 30 липня повідомили в "Укренерго".

Споживання у вівторок, 30 липня, станом на 9:10, тримається на тому ж рівні, що і вчора, 29 липня, у цей же час. 

"Застосування заходів обмеження сьогодні не прогнозується. Але енергосистема все ще оговтується після ворожих атак, і в ранкові та вечірні години найбільшого споживання потребує нашої допомоги", — зазначили в "Укренерго".

Енергетики просять за можливості перенести користування потужними електроприладами на денні години — з 11:00 до 15:00. Це період, коли в енергосистемі найбільше електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій.

  • У центральному та західному регіонах дією захисту відключались дві магістральні повітряні лінії. Знеструмлень споживачів не було. Лінії повернуті в роботу дією автоматики.
  • Через негоду на ранок знеструмлені 116 населених пунктів у Київській, Житомирській, Сумській та Чернігівській областях. 
  • Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлений 501 населений пункт. 
  • Через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Херсонській, областях.

Експорт

Не відбувається і не передбачається.

Що відомо про відключення світла з травня 2024

Після кількох масованих обстрілів Росії по енергосистемі України "Укренерго" було вимушене запровадити контрольовані аварійні відключення світла в усіх регіонах України. Компанія ввела аварійні вимкнення з 14 травня, а з 16 — запровадила графіки відключень, довівши до всіх областей ліміт споживання.

З 29 травня відключення призупинили завдяки активній роботі сонячних електростанцій та збільшення обсягів виробництва атомних станцій після виходу з планового ремонту 2 блоків. Але голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що це лиш тимчасове покращення.

В Україні з суботи, 8 червня, в тестовому режимі запровадили новий порядок графіків погодинних відключень електроенергії, який має забезпечити коротшу тривалість обмежень. До кінця липня ситуація зі світлом буде важчою, легше стане наприкінці місяця та в серпні.

Новини України