Учні Одеських ліцеїв побували у Польщі та Німеччині

Заклади освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеси  працюють над реалізацією міжнародних проєктів з навчальними закладами країн  ЄС: Польщі, Данії, Нідерландів,  Франції, Німеччини, Словаччини, Угорщини, Латвії та інших.

Так, 6 — 11 жовтня 13 учнів Одеського ліцею № 9 відвідали молодіжний табір «Кржижов» у Польщі. Візит відбувся у рамках польсько-німецько-українського шкільного обміну за участю молоді шкіл з міст Лежно (Польща), Кайзерслаутерну (Німеччина) та Одеси (Україна).

Під час перебування у таборі учасники тристоронньої зустрічі брали участь у заходах з міжкультурної комунікації, історії та толерантності. Талановита та креативна молодь об’єдналася  для виконання спільних завдань проєкту, серед яких: інтеграційно-мовне знайомство, мовні вечори-презентації, екскурсії територією табору «Гросс-Розен» та до Церкви Миру, майстерня з мистецтва тощо.

Також на початку жовтня у рамках міжнародного співробітництва 15 учнів Одеського ліцею № 90 відвідали одну із шкіл м. Бремен (Німеччина).

Упродовж восьми днів діти проживали в німецьких сім’ях, брали участь у спільних проєктах, творчих активностях, поїздках та екскурсіях містами Бремен, Гамбург (Німеччина) та Гронінген (Нідерланди) тощо.

Під час закордонних поїздок юні одесити мали можливість поспілкуватися з однолітками з Польщі та Німеччини, продемонстрували високий рівень володіння іноземними мовами, поглибили свої знання з німецької та польської мов, історії, культури та традицій цих країн.

 

Джерело

Новини України