Учителів запрошують провести шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ

Учителів запрошують провести шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ

Освітній проєкт спрямований на підвищення обізнаності учнів про права людини

Учителів запрошують провести шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ

Команда мережі кіноклубів DOCU/CLUB ГО «Докудейз» оголошує про проведення шкільного DOCU/ТИЖНЯ у школах в усіх містах, селищах і селах України.

Освітній проєкт спрямований на підвищення обізнаності учнів про права людини.

Організатори пропонують учителям використати унікальний метод роботи: покази документальних фільмів із колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та модероване обговорення фільмів разом з учнями.

Документальне кіно – це ефективний освітній інструмент, який допомагає у неформальний і нестандартний спосіб говорити з учнями про важливе, навчати їх базовим цінностям та правам людини, готувати їх до відповідального дорослого життя.

Темою проєкту цьогоріч стануть права людини та волонтерство. Волонтерський рух в Україні з початком збройної агресії проти нашої держави згуртував українське суспільство та зробив його стійкішим до труднощів, викликаних війною та кризою. Волонтери відіграють важливу роль у подоланні глобальних суспільних проблем, вони підтримують наших воїнів, а також людей, які постраждали від агресора, захищають права та свободи людини, беруть активну участь у відновленні країни.

Переглянувши тематичні документальні фільми та обговоривши їх з однокласниками і вчителями, учні краще зрозуміють звʼязок між правами людини, волонтерством, громадянською активністю та відновленням країни; отримають практичні поради та інструменти для захисту прав людини; навчаться дискутувати з опонентами і аргументувати свою точку зору.

Учителів запрошують провести шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ

Учителі познайомлять учнів з новим цікавим форматом роботи, сприятимуть формуванню в учнів свідомої життєвої позиції, зміцненню почуття відповідальності та солідарності між учнями, навчать учнів веденню аргументованого діалогу та комунікації.

Учителі, які візьмуть участь у проєкті, по закінченні отримають сертифікат.

Учням 5–8 класів команда мережі пропонує переглянути фільм «Мова» режисера Сергія Лисенка. Тривалість фільму – 16 хвилин.

Для учнів 7–11 класів команда мережі підготувала ще один фільм Сергія Лисенка – «Євромайдан SOS». Тривалість фільму – 21 хвилина.

Учні 9–11класів зможуть переглянути і обговорити фільм «Казка про коника» режисерів Уляни Осовської та Дениса Страшного. Тривалість фільму – 75 хвилин.

До кожного фільму команда мережі кіноклубів Docudays UA спільно із залученими експертами підготувала сценарії обговорення та методичні матеріали для вчителів.

Зареєструвати свою школу чи клас для участі у DOCU/ТИЖНІ педагоги можуть до 23 вересня 2024 року за посиланням.

Триватиме шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ з 24 вересня по 31 жовтня 2024 року.

Більше інформації про мережу DOCU/CLUB ви можете знайти на сайті, а також на сторінках у фейсбуці та інстаграмі.

Новини України