Для приготування та декорування досить великої кількості десертів є потреба у застосуванні такого обладнання, як кондитерський інвентар. За допомогою його використання є можливість створювати справжні шедеври на кухні, що робить саму процедуру прикрашання десертів більш легкою та цікавою. В залежності від того, якою є складність приготування, обладнання може бути, як професійним, так і призначеним для побутового використання.
Основні різновиди кондитерського обладнання
Серед широкого різноманіття кондитерського обладнання варто зупинити увага на наступному:
- різноманітні форми для випікання;
- кондитерські насадки та мішки;
- інструменти, які застосовуються для роботи з тістом;
- прилади для вимірювання та ваги;
- інструменти, які використовуються для декорування десертів;
- прилади для здійснення роботи з шоколадом;
- кісточки та щіточки;
- решітки та противні.
Всі перераховані вище види обладнання повинні бути в обов’язковому порядку в базовому арсеналі кожного кондитера без винятку.
Рекомендації стосовно вибору кондитерського інвентаря
Перед тим, як здійснювати вибір різноманітних приладів для кондитерського мистецтва, варто керуватися певними рекомендаціями. Серед них варто звертати увагу на наступні:
- матеріал;
- функціональність;
- простота в плані догляду.
Звертаючи увагу на матеріал, з якого виготовлено кондитерський інвентар, варто зупинитися на силіконі та нержавіючій сталі. Силікон належить до категорії гнучких та міцних матеріалів, який досить легко миється та стійкий до підвищених температур. Нержавіюча сталь в свою чергу є ідеальним варіантом для тих випадків, коли здійснюється робота з шоколадом та тістом за рахунок своєї довговічності та міцності.
Перед тим, як обрати конкретний різновид кондитерського інвентаря, варто звертати увагу на функціональність приладів. На практиці, наприклад, можна зустріти одночасно такі форми для випікання, які будуть використовуватися не тільки для пирогів, але й для тортів. При цьому рекомендується віддавати перевагу в сторону тих виробів, які не потребують особливого догляду. Якщо брати форми для випікання, які виготовлено із силікону, то їх можна з упевненістю мити у посудомийній машині.
Переваги застосування професійного кондитерського інвентаря
Застосування різних видів кондитерського обладнання має беззаперечні переваги, так як в першу чергу допомагає зекономити час, який використовує кондитер для декорування та безпосередньо виготовлення виробу. Максимально точні вимірювальні прилади та багатофункціональні прибори суттєво пришвидшують виконання всіх основних процесів.
При виготовленні та декоруванні кондитерських виробів якісний інвентар дає можливість покращити кінцевий результат. Наприклад, сюди можна віднести створення рівних візерунків, виготовлення ідеальної за текстурою шоколадної глазурі для покриття торту. Цього можна досягти, використовуючи професійне кондитерське обладнання.
Більш приємною та зручною буде робота з виготовлення кондитерських виробів у тому випадку, якщо правильно вибрати необхідне обладнання. Наприклад, фуршетні підставки допоможуть зробити зовнішній вигляд кондитерського виробу ще більш презентабельним. А якщо вибрати столик, який обертається, то можна зробити процес декорування більш простим та зручним.