У ВР рекомендували провести НМТ за схемою 3+1

У ВР рекомендували провести НМТ за схемою 3+1

Вступні випробування до вишів мають відбутися у вигляді НМТ та за моделлю минулого року

У ВР рекомендували провести НМТ за схемою 3+1

У парламентському Комітеті з питань освіти, науки та інновацій рекомендують провести вступні випробування до вишів у вигляді НМТ та за моделлю минулого року.

Відповідне рішення ухвалено під час засідання підкомітету з питань вищої освіти, яким рекомендовано прийняти за основу та в цілому проєкт закону № 12053 про державну підсумкову атестацію і вступну кампанію 2025 року.

Законопроєктом передбачено, що вступні випробування для участі в конкурсному відборі на навчання для здобуття ступеня вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти, освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, ступеня вищої освіти молодшого бакалавра включають тестування з навчальних предметів «Українська мова», «Математика», «Історія України» та навчального предмета на вибір – «Іноземна мова», «Біологія», «Географія», «Фізика», «Хімія», «Українська література».

Конкурсний відбір на навчання буде здійснюватися за результатами вступних випробувань 2022–2025 років.

Як відомо, ухвалення законопроєкту дозволить Міністерству освіти і науки затвердити Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2025 році, яким керуватимуться заклади освіти при прийомі вступників на навчання.

Готуватися до НМТ можна на тренувальному сервісі для вступників ЗНО ОНЛАЙН.

Для отримання оперативної інформації про проведення НМТ та вступної кампанії приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

Новини України