У ТЦК йти не доведеться: кого з українських водіїв можуть забронювати від мобілізації

В Україні на тлі повномасштабного вторгнення РФ і загальної мобілізації спостерігається катастрофічний дефіцит водіїв у різних сферах.

У зв’язку з цим Кабмін і Мінінфраструктури ухвалили рішення спростити бронювання співробітників для транспортних компаній.

Як повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач, перевізнику для цього потрібно отримати статус критично важливого підприємства за спрощеною процедурою.

Замість трьох критеріїв із семи компанії тепер потрібно відповідати лише двом. Наразі міністерство вже визнало критично важливими 170 підприємств, на черзі ще 80.

Йдеться про автостанції, транспортні компанії, які здійснюють нерегулярні перевезення.

Деркач також звернув увагу, що міністерство прибрало вимогу подавати документи на бронь для співробітників через 180 днів після оформлення трудових відносин.

Зміни мають набути чинності з наступного тижня. При цьому особисто з’являтися в ТЦК водіям або співробітникам підприємства, які отримують бронь, не потрібно.

Усе можна оформити дистанційно через портал “Дія”. Окремо Деркач підкреслив, що зазначені вимоги не стосуються ФОП.

Читайте також: Новий Jeep Avenger вже в Україні: оголошено ціни та розпочато замовлення (ФОТО)https://avtodream.org/vsi-novini/avtosvit/63851-novyi-jeep-avenger-vzhe-v-ukraini-ogolosheno-ciny-ta-rozpochato-zamovlennia-foto.html

Приватні підприємці наразі, як і раніше, не можуть оформляти статус критичного підприємства і просити бронювання.

Новини України