У Швеції заявили про виявлення нового штаму мавпячої віспи за межами Африки

У Швеції заявили про виявлення нового штаму мавпячої віспи за межами Африки

Медсестра бере зразок у дитини, у якої оголошено підозру на mpox у лікувальному центрі в Мунігі, Демократична Республіка Конго, 19 липня 2024 року   У Швеції заявили про виявлення нового штаму мавпячої віспи за межами Африки

Шведське агентство охорони здоров’я заявило 15 серпня, що вони виявили перший випадок захворювання людини на більш інфекційну форму mpox (мавпячу віспу), що був помічений у східному Конго.

Новий варіант вірусу вперше діагностували за межами африканських країн, втім, ця людина відвідувала Африку, йдеться у повідомленні.

Напередодні Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила, що спалах віспи в деяких частинах Африки це «надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров’я». Така оцінка є найвищим рівнем застереження ВООЗ.

Mpox здебільшого поширюється через тісний контакт із інфікованими людьми, у тому числі статевим шляхом.

У ВООЗ повідомили, що цього року було зареєстровано понад 14 тис. випадків і 524 смерті в більш ніж десяти країнах Африки, що вже перевищує показники минулого року.

Поки що більше 96% усіх випадків і смертей припадає на одну країну – Конго.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Новини України