Такий висновок зробили спеціалісти Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб, провівши епідеміологічне дослідження.
Причина спалаху:
– Недотримання санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил у сушеріі “Osama Sushi Shostka”.
– Порушення технології приготування їжі, санітарних правил, вживання неякісної води.
Фактор передачі інфекції – суші, що підтвердився виявленням мікроорганізмів у 10 із 12 відібраних зразків цих продуктів та їх компонентів.
Обставини, що сприяли спалаху:
– Недотримання правил особистої гігієни персоналом закладу громадського харчування.
– Порушення дезінфекційного режиму.
– Недотримання температурних режимів зберігання харчових продуктів.
Роботу сушерії “Osama Sushi Shostka” тимчасово припинено за порушення законодавства .
Фахівці Шосткинського райвідділу Сумського ОЦКПХ провели епідеміологічні розслідування кожного випадку гострої кишкової інфекції.
Нагадаємо: 17 червня 12 жителів Шостки захворіли на гостру кишкову інфекцією, з них 4 дитини.
За даними закладів охорони здоров’я, всі хворі завершили лікування і виписані в задовільному стані, повідомляє Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб.