У Миколаївській лікарні №1 встановлять сонячну електростанцію: місто отримало від донорів 100 тисяч євро

У Миколаївській лікарні №1 встановлять сонячну електростанцію: місто отримало від донорів 100 тисяч євро

Миколаїв отримав фінансування на реалізацію проєкта, в рамках якого встановлять сонячну електростанцію у міській лікарні №1.

Як повідомляє Агенція розвитку Миколаєва, сума, яку надали донори для встановлення сонячних електростанцій — 100 тисяч євро. Їх встановлення відбудеться завдяки партнерській організації – Німецькому товариству міжнародного співробітництва GIZ Ukraine та Громадській організації «Школа енергоефективності» (Energy Efficiency Education).

У прес-службі міськради зазначили, що завдяки донорському гранту в розмірі 100 тисяч євро та внеску з місцевого бюджету в розмірі 5,5 тисяч євро, встановлення сонячної електростанції дозволить значно знизити витрати лікарні на електроенергію та забезпечити безперебійне функціонування лікарні навіть під час відключення світла. Це зменшить навантаження на загальну електричну мережу та підвищить енергетичну стійкість закладу.

У міськраді додали, що 1 серпня вже був підписаний Меморандум про співпрацю між Миколаївською міською радою з даними сторонами. Цей меморандум спрямований на впровадження заходів з енергоефективності та підвищення енергетичної стійкості Миколаївської територіальної громади. З моменту його підписання розпочинається співпраця з реалізації демопроєкту по капітальному ремонту електричних мереж в частині встановлення гібридної сонячної електростанції з автономною лінією живлення на власне споживання на даху комунального підприємства ММР «Міська лікарня №1»

Новини України