У Львові зупинки громадського транспорту роблять доступнішими

Вперше у Львові  встановлюють кассельські бордюри, що дозволяють автобусам чи тролейбусам впритул під’їхати до зупинки громадського транспорту.

Зокрема, тривають ремонтні роботи на пр. Чорновола, 39−41. Тут вперше у Львові встановлюють кассельські бордюри, які дають змогу громадському транспорту максимально близько під’їхати до платформи зупинки, а відтак забезпечують комфортну посадку і висадку пасажирам.

«Через війну збільшується кількість людей з інвалідністю та різними травмами. Тому ми маємо забезпечити для них доступність та інклюзивність у всіх сферах життя, зокрема доступність зупинок громадського транспорту.

Так, зараз тривають роботи з облаштування доступності на зупинці на пр. Чорновола, 39−41. Цю зупинку обрали не випадково. Це одна з великих зупинок міста. Її довжина 45 м і тут зупиняється 20 маршрутів автобусного громадського транспорту і 1 тролейбусний маршрут.

Читайте також:  У пункті пропуску «Краковець» чоловіки виїжджали за кордон з двома дружинами

Відтак тут буде облаштована нова платформа зупинки, де постелять тактильну плитку — скеровувальну і попереджувальну, перемостимо з двох сторін тротуари, щоб підходи до зупинки були теж безбар’єрними. Та особливість робіт у тому, що тут вперше у Львові будуть встановлені кассельські бордюри. Висота такого бордюру 21 см. Вони є сферичної форми, і тому дають можливість громадському транспорту максимально близько під’їхати до платформи зупинки. А відтак пасажири зможуть зручно зайти і вийти з транспорту.

Такі бордюри встановлюють у багатьох містах Європи. Там вперше їх застосували у 1996 році у м. Кассель (Німеччина)», — розповіла Ірина Маруняк, уповноважена Львівської міської ради з питань доступності;

Планується згодом облаштування тротуарів, щоб забезпечити безбар’єрний доступ до зупинки, а також павільйонів, які вже зведуть за кошти інвестора.

 

Джерело

Новини України