У Львові стріляли в Ірину Фаріон, вона у критичному стані (ВІДЕО)

У Львові стріляли в Ірину Фаріон, вона у критичному стані (ВІДЕО)

У п’ятницю, 19 липня, у Львові близько 19:30 скоїли замах на українську мовознавицю Ірину Фаріон. Це сталося біля її будинку на вулиці Масарика. Вона у критичному стані в лікарні.

Ірину Фаріон госпіталізували із вогнепальним пораненням у голову. Вона перебуває у відділенні невідкладної медичної допомоги, пише “Галка” з посиланням на ZAXID.NET.

Інформацію про замах на Ірину Фаріон підтвердила речниця ВО «Свобода» Христина Равлюк.

Пізніше у поліції Львівської області також підтвердили цю інформацію.

«О 19:30 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу. Правоохоронці встановили особу пораненої, 60-річної львівʼянки. Її госпіталізовано з вогнепальним пораненням голови», – йдеться в повідомленні поліції.

У Львові та на території області проводиться спеціальна поліцейська операція, до якої залучені співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини. Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення місця перебування та затримання стрільця.

Президент Володимир Зеленський о 21:00 написав у своєму Telegram-каналі, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають йому про розшук нападника на Ірину Фаріон.

«Всі необхідні сили Національної поліції України та СБУ задіяні, щоб встановити обставини цього злочину. Будь-яке насильство заслуговує лише на засудження і кожен, хто винен у цьому нападі, повинен понести повну відповідальність», – написав президент.

Висловився й міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

“Навіть в часі війни, в тиловому місті, не повинні відбуватися такі жахливі події. Вимагаємо розслідування і покарання винних! Молимось за одужання Ірини Дмитрівни!”, – пише мер у телеграмі.

Новини України