У Криму різко зросли ціни на бензин після вибухів на нафтобазі у Феодосії

У Криму різко зросли ціни на бензин після вибухів на нафтобазі у Феодосії

Табло АЗС у Криму, жовтень 2024 року   У Криму різко зросли ціни на бензин після вибухів на нафтобазі у Феодосії

В анексованому Криму з початку тижня різко зростали ціни на бензин. Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Якщо минулого тижня бензин марки А95 продавався за ціною до 67 рублів за літр, зараз його вартість сягнула 67,19 рублів за літр.

«Минуло трохи більше тижня після удару ЗСУ по нафтобазі Феодосії і ось результат. Лише тиждень російська влада зуміла утримувати контроль над цінами, а зараз ми спостерігаємо їх стрімке зростання. Це ще раз доводить ефективність ударів по паливній інфраструктурі в РФ та окупованому Криму, і неефективність російської влади у її можливостях зі згладжування наслідків цих ударів», – прокоментували ситуацію представники міжнародної громадянської кампанії #LiberateCrimea.

Минуле підвищення цін на бензин у Криму відбулося й у серпні. Тоді ціни на бензин популярної марки А95 зросли з 64 рублів до 66,5 рублів за літр. Активісти також пов’язували це з результативними ударами ЗСУ по паливній інфраструктурі РФ.

Нафтобазу у Феодосії атакували в ніч проти 7 жовтня. Генштаб ЗСУ оголосив, що нафтобазу використовують у тому числі «для забезпечення потреб окупаційної армії РФ». ЗМІ писали, що нафтоперевалочний термінал Феодосії — найбільший у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів.

За даними ASTRA, нафтобаза була атакована двома ракетами ATACMS. Внаслідок удару було пошкоджено як мінімум дві цистерни – наповнюваністю 10 та 5 тисяч кубометрів.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Новини України