У другому таймі заслуговували на гол: Пушич про поразку від Арсенала

У другому таймі заслуговували на гол: Пушич про поразку від Арсенала

Фото: Getty Images Маріно Пушич

Тренер Шахтаря підбив підсумки поєдинку Ліги чемпіонів з «канонірами».

Головний тренер Шахтаря Маріно Пушич прокоментував поразку від Арсенала у матчі третього туру основної стадії Ліги чемпіонів.

Напередодні «каноніри» завдяки автоголу здобули мінімальну перемогу над «гірниками» 1:0.

«Я побачив знову цей характер, а ще й велике бажання перемогти та досягти результату. Я також сказав своїм гравцям, що дуже ними пишаюся, тим, як вони себе виявили і що показали. Можна уявити, наскільки непросто грати проти такої неймовірної команди — на мою думку, дуже сильної, можливо, однієї з найкращих у Європі. І, граючи на виїзді, ми зрозуміли, що суперник буде дуже потужно діяти в першому таймі, з великою кількістю рухів та індивідуальних якостей, але ми також досить непогано захищалися і мали свої моменти. Так, я знову побачив свою філософію, особливо в другому таймі.

Дуже шкода, тому що наприкінці ми мали можливості зрівняти рахунок. Я завжди кажу, що краще програти, дотримуючись своєї філософії, аніж програти без неї. Тож ми програли, треба привітати суперника, тому що, повторюся, це неймовірна команда. І Різник також грав чудово, але, на мою думку, усі мої гравці заслуговують на похвалу за те, як ми грали, виявили себе та відпрацювали. Тому що, як ви розумієте, у внутрішньому чемпіонаті нас не змушують оборонятися низько — насправді, ми ніколи не обороняємося низько. Тому це величезний виклик, коли ти граєш у Лізі чемпіонів із суперником такої якості, коли тебе відштовхнуть назад захищатися в низькому блоці. Ми мали належну стратегію, вона спрацювала досить непогано, хлопці дуже добре її реалізували. Бо ми — команда, яка у своєму чемпіонаті переважно має приблизно 70-75 відсотків володіння м’ячем. І непросто ментально переключитися на протилежне, але ми цього досягли. І це великий успіх моєї команди.

Зважаючи на те, як ми грали в другому таймі, на мою думку, ми точно заслуговували на гол. Нам не завжди щастило та вистачало майстерності у завершенні, щоб створити ще більше шансів, але був ряд моментів. Я б сказав, що це було дуже близько, і ми гналися за цим голом до кінця гри. Це те, чого я вимагав від своєї команди і як я проводив заміни: я задіяв у грі всі наші атакувальні сили. Я не міг замінити Різника, тому що нам потрібен голкіпер, але я б і його замінив, щоб забити гол. Проте доводиться також мати справу з якістю суперника, грати з Арсеналом на виїзді. Це чудова команда, як я вже казав, тому вона також може добре захищатися. Тож ми доклали всіх зусиль, і ще раз повторюся, що пишаюся своєю командою та нашим виступом», — наводить слова Пушича офіційний сайт Шахтаря.

Джерело

Новини України