У Чернігові збираються на 40% підвищити тариф на обслуговування багатоквартирних будинків

Керівники комунальних підприємств "Деснянське", "Новозаводське", "ЖЕК-13" та "ЖЕК-10" у Чернігові пропонують підвищити тариф на обслуговування багатоквартирних будинків до 40%.

Про це вони повідомили на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 25 липня, інформує Суспільне.

За словами керівника КП "Деснянське" Віктора Пригари, тарифи на квартплату у Чернігові не змінювалися з 2021 року.

"Є багато факторів, які впливають на ціну послуг. Потрібно робити певні зміни, аби не зірвати план підготовки житлового фонду до експлуатації в зимовий період. Динаміка цін на пиломатеріали – 195%, фарбу – 246%, сіль – 557%, інвентар для прибирання – 190-206%, газ – 273%. 1 млн 819 тисяч – така нестача коштів на місяць", – пояснив Пригара.

Начальник КП "Новозаводське" Олександр Антонов та начальник КП "ЖЕК-13" Святослав Трохименко говорять: у них на підприємствах може виникнути брак коштів для підготовки до опалювального сезону.

"Фактично ми виконуємо лише половину роботи, яку маємо проробити, щоб підготуватися до опалювального сезону, бо гроші йдуть на електрику, на бензин, на інші витрати. І житловий фонд від того дуже сильно програє", – каже Антонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 СЕРПНЯ У ЧЕРНІГОВІ ПІДВИЩАТЬ ТАРИФИ НА ВИВІЗ СМІТТЯ

Якщо тариф не збільшити, говорить заступник міського голови Віктор Геращенко, то всі чотири комунальних підприємства сумарно матимуть дев'ять мільйонів гривень боргу за рік за електроенергію.

"Керівникам підприємств спільно з управлінням ЖКГ потрібно винести на розгляд виконавчого комітету міської ради рішення щодо підняття вартості послуг з управління багатоквартирними будинками до рівня економічно обґрунтованого, щоб забезпечити підготовку житлово-комунального фонду Чернігова до зимового періоду", – говорить Геращенко.

Розглянути питання підняття тарифу на житлово-комунальні послуги планують на засіданні виконавчого комітету до 1 серпня.

Фото – ілюстративне.

Источник

Новини України