Водіїв в Україні чекають нові обмеження, за які суворо штрафуватимуть: подробиці

В Україні можуть запровадити нові заходи, які обмежуватимуть використання транспортних засобів, що створюють надлишковий шум у населених пунктах. Про це пише mauto.

У Верховній Раді буде внесено на розгляд новий законопроєкт, спрямований на заборону експлуатації транспорту, який спричиняє високий рівень шумового забруднення.

Зокрема, це стосується авто та мотоциклів з модифікованими вихлопними системами, які створюють гучний шум, порушуючи спокій мешканців та викликаючи асоціації зі звуками ворожих дронів типу “Шахед”.

Згідно з нормами закону, водії-порушники зіткнуться з суворими фінансовими санкціями. Штраф за перше недотримання правил складе 8500 гривень, а у випадку повторного порушення сума штрафу зросте до 17000 гривень.

Ціллю цих заходів є зниження шумового фону в населених пунктах, підвищення комфорту жителів та забезпечення спокою.

Запропонований законодавчий акт має на меті не тільки знизити рівень шумового забруднення, але й виховати у водіїв більш відповідальне ставлення до дотримання правил дорожнього руху.

Ці обмеження вписуються в більш масштабний план дій, спрямований на покращення екологічного стану в країні та створення оптимальних умов для життя в міських умовах.

Новини України