Вкрай рідкісну для Прикарпаття комаху помітили мешканці (ФОТО)

Вкрай рідкісну для Прикарпаття комаху помітили мешканці (ФОТО)

Дуже рідкісного для Івано-Франківської області богомола знайшли в нашому регіоні. 

Мешканці села Клузів знайшли  богомола звичайного.

Для людей такі комахи не становлять жодної загрози. Вони, навпаки, допомагають боротися з іншими комахами-шкідниками, але так само знищують бджіл, тому у великій популяції можуть завдавати шкоди бджільництву. 

Максимальна шкода, яку він може заподіяти безпосередньо людині – легенько вколоти шипами передніх кінцівок. Він не є отруйною комахою і не знищує урожай, на відміну від сарани.

Богомолтна Прикарпатті

«Насправді на території України живуть сім видів богомолів. Більшість із них – в Криму та в Херсонській області. Проте один вид – звичайний богомол – поширений по всій території України, окрім Карпат і Прикарпаття. Все частіше про появу богомолів говорять навіть мешканці північних областей. Причиною є зміна клімату.

Зазвичай, богомоли не мешкають у містах, але можуть потрапляти сюди випадково. Особливо така імовірність зростає під час шлюбного сезону в богомолів, що припадає на серпень. У пошуках пари вони мігрують, — пише Тетяна Алєксєєва. 

Тому знайти богомола в межах Івано-Франківської області — справді рідкість. Очевидно, зміни клімату є навіть більш разючішими, ніж ми думаємо.

Новини України