Використання швелерів у будівельній галузі

Сталеві швелери є гнутими профілями, які виконані у формі літери «П». Такий різновид металевого профілю називають одним з найбільш універсальних. Адже купити швелер на сайті https://petro-metal.com.ua/products_cat/shveler/ можна для різних сфер експлуатації. Цю популярність вдасться пояснити наступною важливою особливістю: швелер має ідеальне поєднання високого ступеня міцності з відносно легкою вагою. Тому його часто можна зустріти в будівельній галузі.

У будівництві основне завдання, яке має виконати швелер 14 https://petro-metal.com.ua/products/shveller-№14/ або інші види гнутих профілів, полягає у створенні каркасів різних будівель, споруд. Крім того, деякі швелери призначені для створення сходів, огорож, з метою посилення бетонних конструкцій та виробів з металу.

Сучасний ринок металопрокату дуже різноманітний і пропонує безліч варіантів, що відрізняються перетином, товщиною профілю.

Сьогодні відомі наступні поширені модифікації:

  • «П» – модель з прямими паралельними стінками.
  • «У» – з ухилом стін по всій внутрішній частині.
  • «Л» – полегшені варіанти з паралельними гранями.
  • «Е» – досить тонкі моделі з паралельними стінками.
  • «С» – спеціальні моделі, що мають особливі конструкційні відмінності.

Незважаючи на безліч видів, всі швелери відрізняються високою якістю виробництва та чудовими властивостями міцності, що робить їх практичним рішенням в будівельній сфері.

Особливості застосування сталевого швелера в будівництві

Сталевий швелер дозволяє вирішувати безліч важливих і справді корисних завдань. Серед таких завдань слід зазначити наступні:

  • Якісний каркас для всіляких будівель – невеликих і легких, великих споруд.
  • Надійна основа для великих ангарів, ТЦ, різноманітних виробничих цехів, складських приміщень та інших будівель, які мають обшивку у вигляді тонколистового металопрокату.
  • Міцна покрівельна основа, а також основа для перекриттів між поверхами в цегляних або шлакоблочних спорудах.
  • Будівництво господарських будівель, серед яких найпопулярнішими називають загони, навіси, сходи та багато іншого.

Крім того, металевий швелер має особливу популярність під час використання у будівельній сфері, коли відбувається створення окремих елементів інфраструктури електричних мереж. Це можуть бути різні стовпці та інші елементи лінії електропередачі, несучі конструкції. Тому його сфера використання досить різноманітна.

Новини України