Вибухи на Дніпропетровщині, смерть продюсера «Титаніка» та Євро з футболу 2024: головні новини ранку 7 липня

Сапер з Хмельниччини Сергій Палащук показує, як перевіряють поля на наявність мін за допомогою спецобладнання, квітень 2024, Хмельниччина. ДСНС Хмельниччини

У Дніпропетровській області вночі лунали вибухи, Японія та Камбоджа допоможуть розміновувати Україну, помер продюсер "Титаніка" та новини з Євро з футболу 2024 — Суспільне зібрало головні новини ранку 7 липня.

Вибухи на Дніпропетровщині

О 00:16 у Дніпропетровській області оголосили повітряну тривогу. Вже за годину, о 01:14, у Павлограді пролунали вибухи. повідомили кореспонденти Суспільного. Відбій оголосили ще через годину — о 02:18.

Японія та Камбоджа займуться розмінуванням України

Японія разом із Камбоджею проводитимуть роботи з розмінування території України. Країни обмінюватимуться знаннями та технологіями щодо цієї справи. Про це заявила глава МЗС Японії Йоко Камікава під час свого візиту до Пномпеня, пише The Washington Post.

Вона висловила впевненість у тому, що країна, яка пройшла через подібний досвід, зможе зробити істотний внесок у розмінування території України.

Контекст: Камбоджа вважається одним із світових лідерів у технологіях розмінування. На території Камбоджі, де майже 30 років тривала громадянська війна, були розміщено мільйони мін. Після закінчення війни у ​​1998 році країна спільно з Японією проводить роботи з розмінування своєї території.

Новини України