Вартість золота оновила історичний рекорд

Вартість золота оновила історичний рекорд

Фото: Getty Images Вартість золота сягнула нових вершин у 2024 році

Дорогоцінний метал дорожчає на тлі загального збільшення попиту на найбільш надійні активи в умовах невизначеності навколо президентських виборів у США.

Вартість золота встановила новий історичний рекорд. Про це свідчать дані на біржі Comex у п’ятницю, 18 жовтня.

Грудневі ф’ючерси на золото піднялися ще на 0,5% і сягнули 2729 доларів за унцію.

Як пишуть західні агентства, дорогоцінний метал дорожчає на тлі загального збільшення попиту на найбільш надійні активи в умовах невизначеності навколо президентських виборів у США.

Також зростанню цін на золото сприяють збереження напруженості на Близькому Сході та песимізму щодо перспектив китайської економіки.

Підтримку золоту також надає пом’якшення грошово-кредитної політики найбільшими світовими центробанками. Вчора Європейський центральний банк (ЄЦБ) у четвер знизив усі три основні відсоткові ставки на 25 базисних пунктів (б.п.), зазначивши, що «дезінфляційний процес у єврозоні триває відповідно до очікувань».

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року ціна на золото вперше в історії перевищила $2100 за унцію. Тоді аналітики прогнозували, що вартість дорогоцінного металу може залишитися вищою $2000 за унцію у 2024 році. Наприкінці вересня ціна на золото досягла нового максимуму.

Вірменин хотів вивезти на собі з РФ золотий ланцюг вагою майже 2 кг

Джерело

Новини України