The Insider: Міноборони РФ публікує старі відео, які видає за успіхи на Курському напрямку

Знак з написом «Курська область», Росія, 28 травня 2023 року. Getty Images/AFP/OLGA MALTSEVA

За даними журналістів-розслідувачів The Insider, відеозаписи “успішних ударів” по ЗСУ на Курському напрямку, які останніми днями публікує Міноборони РФ, були зняті давно і в інших місцях.

Про це йдеться у матеріалі The Insider за 11 серпня.

Так, 10 серпня “РИА Новости” з посиланням на Міноборони РФ оприлюднили відео того, як “російські вертольоти Мі-28НМ завдали ударів авіаракетами С-13 по живій силі і бронетехніці ЗСУ в прикордонному районі Курської області”. Насправді, як підтвердив The Insider, відео було знято в Кремінній і в Часовому Яру.

9 серпня російське Міноборони опублікувало ролик, що ілюструє нібито нові удари російських військових по ЗСУ в Сумській області, що межує з Курською областю РФ.

У описі до цього відео йдеться, що “екіпаж багатофункціонального надзвукового винищувача-бомбардувальника Су-34 Повітряно-космічних Сил завдав удару по скупченню живої сили і військової техніки ЗСУ в пункті тимчасової дислокації, виявленому в одному з районів Сумської області, що межує з Курською областю”. Російське Міноборони повідомило про удар “по розвіданих цілях авіаційною бомбою ФАБ-3000 з універсальним модулем планування і корекції”.

“Отримавши підтвердження від розвідки про знищення цілей, екіпаж благополучно повернувся на аеродром вильоту”, — йдеться в описі до ролика.

Однак цей ролик було знято досить давно — його публікував ТАСС 14 липня, відзначає The Insider.

Новини України