Справу проти ексофіцера з корвету «Тернопіль» передали до суду – українська прокуратура

Справу проти ексофіцера з корвету «Тернопіль» передали до суду – українська прокуратура

Корвет «Тернопіль» (архівне фото)   Справу проти ексофіцера з корвету «Тернопіль» передали до суду – українська прокуратура

Українська прокуратура скерувала до суду справу проти колишнього українського офіцера, який був командиром штурманської бойової частини захопленого Росією українського корвета «Тернопіль», якого звинувачують у державній зраді.

Про це повідомляє спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону України.

Стверджується, що в березні 2014 року, під час анексії Криму, ексвійськовослужбовець не прибув у нове місцерозташування військової частини та відмовився виконувати обов’язки несення військової служби у Збройних Силах України. Перейшовши на бік РФ, він здійснив державну зраду та дезертирство.

«Надалі зрадник уклав контракт про проходження військової служби в СР РФ, зокрема у військовій частині, що входить до складу 36 бригади ракетних катерів балтійського флоту СРФ», – йдеться у повідомленні.

Колишнього командира корвету «Тернопіль» судитимуть за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України). За цими статтям, йому загрожує до 15 років ув’язнення.

У серпні 2022 року повідомлялося, що Держбюро розслідувань України заочно повідомило про підозру українському ексофіцеру, який був командиром штурманської бойової частини корвету «Тернопіль». Тоді ж називали його ім’я – Станіслав Походощук.

Перед цим Держбюро розслідувань України заочно повідомило про підозру колишньому командиру корвету «Тернопіль» Максиму Омеляненку.

Протичовновий корабель проєкту 1124М «Тернопіль» був спущений на воду 15 березня 2002 року та увійшов до складу Військово-морських сил України. Під час анексії Криму був захоплений російськими військовими.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Новини України