Шампанське: поєднання зі стравами та найнеочікуваніші приклади

Багато стилів і здатність шампанського створювати складні смаки – у правильному бокалі – роблять його універсальним гостем за обіднім столом, пропонуючи безліч можливостей для експериментів.

Для багатьох із нас шампанське — це радше аперитив перед їжею, ніж вино для супроводу страв. Звісно, ​​ви можете насолоджуватися ним із закусками на вечірці або просто соло в барі.

Але немає жодних причин ставити ваше улюблене шампанське на початок чи кінець трапези, оскільки воно добре поєднується з абсолютно різними блюдами.

Кілька основ, які слід враховувати

Спочатку зверніть увагу на сортовий склад; наприклад, Шардоне чи Піно нуар, чи, можливо, Піно меньє?

Також варто враховувати віковий профіль вина. Це вінтаж? Скільки часу витрачається на осад? Якщо воно невінтажне, який профіль резервних вин, що використовуються в купажі?

Також важлива солодкість, яка вказується дозуванням у г/л.

Звичайно, допоможе знання стильових уподобань конкретного будинку або виробника. Тут також є дуже багато ньюансів, але ми не будемо поглиблюватися в деталі. Розглянемо краще найнесподіваніші гастрономічні пари до шампанського — від устриць та ікри до смаженої курки. Так-так, далі буде цікаво:)

Хрустка смажена курка

Забудьте про шампанське з ікрою або устрицями. Смажена курка — одне з найкращих поєднань до шампанського, яке ви коли-небудь спробуєте. Ця класична яскрава кислинка шампанського прорізає жир будь-чого, що смажиться у фритюрі, очищаючи ваш смак між укусами. Більше того, бульбашки у вашому бокалі діють як ідеальна фольга для хрускоту курки, а також балансують жирність страви.

Гриби

Якщо говорити про гриби, то з шампанським завжди виграють улюблені гриби. Незалежно від того, чи подаєте його у фритюрі, у гамбургері з портобелло чи з начинкою з великою кількістю сиру та панірувальних сухарів, це поєднання їжі та ігристого – безсумнівний удар. Шукайте купажі шампанського на основі червоного винограду (наприклад, Піно нуар і Піно меньє). Саме вони краще всього смакуватимуть у парі з грибами.

Солоні закуски

Хочете чогось пікантного та непередбачуваного? Особливо, коли у вас є пляшка шампанського та пачка чіпсів, то чому б їх не спробувати разом? Солоні закуски, такі як картопля фрі, домашні картопляні чіпси та попкорн, чудово поєднуються з бокалом шампанського. Знову ж таки, хрусткість шампанського прорізає жир і сіль у цих шматочках, а бульбашки доповнюють хрускіт. Нестандартне поєднання, але може стати вашим улюбленим.

Смажений сир

Три слова: бутерброд із сиром на грилі. Незалежно від того, чи хочете ви покласти трохи шинки чи карамелізованої цибулі на свій смажений сир чи віддаєте перевагу поєднанню улюблених сирів між скибочками хліба, ви захочете налити собі келих шампанського наступного разу, коли будете їсти сир на грилі.

Смажені равіолі

Якщо ви ніколи не пробували такі смажені равіолі, то спробуйте якось приготувати. Якщо ви ніколи не їли смажені равіолі, потягуючи бокал шампанського, ви не знаєте наскільки смачною парою це може бути. Це фантастична закуска, коли ви приймаєте друзів і родину на свята. Пам’ятайте, якщо ви поєднаєте смажену їжу з ігристим, ви точно не помилитеся.

Лазанья

Пам’ятаючи про пасту, бокал шампанського чудово поєднується з сирною або грибною лазаньєю. Він ідеально доповнює соус бешамель. Спробуйте курячу лазанью Альфредо та ігристе, або для лазаньї зі свинини оберіть келих рожевого шампанського.

Риба з чіпсами

Якщо ви любите рибу з картоплею, пропустіть пиво і замість цього налийте собі келих шампанського. Чітка кислинка та жваві бульбашки нагадують смак лимонним бризком. Ви здивуєтеся, наскільки це смачно!

План меню з шампанським у центрі

Включіть шампанське як центральний елемент свого меню, коли ви створите ідеальний асортимент вечері! Його різні стилі допоможуть створювати найнеочікуваніші поєднання. І як наведено у прикладах вище, інколи гастрономічні партнери можуть бути простими і найнеочікуванішими. Експерементуйте з поєднаннями та досліджуйте гастрономічний світ вина та їжі.

Новини України