Розширять смуги: на ремонт пункту пропуску на Буковині виділять 1,5 мільйона євро

Розширять смуги: на ремонт пункту пропуску на Буковині виділять 1,5 мільйона євро

У Чернівецькій області будуть модернізувати пункти пропуску. Насамперед роботи почнуть виконувати на пункті пропуску “Порубне”.

Про це повідомила заступниця голови Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

У Чернівецькій ОВА пояснили, що з Румунією є погоджений план, у рамках якого робиться акцент на розвиток шести пунктів.

“Уже реалізовується розширення пункту пропуску “Порубне”. На нього отримано фінансування з європейської програми на суму 1,5 мільйона євро. Перший авансовий платіж отримала Служба відновлення та інфраструктури. Буде відбуватися розширення пункту пропуску “Порубне” з боку України та з боку Румунії. Завдяки цьому збільшиться кількість смуг на пункті пропуску і пропускна спроможність”, — сказала Альона Атаманюк.

Обговорюється питання роботи інших пунктів пропуску з Румунією.

“Пункти пропуску “Дяківці”, “Красноїльськ” наразі вони не розраховані для провезення вантажів. Вони потребують змін і коригування з боку румунської сторони. Необхідне розширення, щоб збільшити потужності цих пунктів пропуску. У “Красноїльску” дозволений проїзд лише порожніх вантажівок, пасажирських автобусів та легковиків. Пункт пропуску “Дяківці” має потужність по пропуску лише до 3,5 тонн. На сьогодні Румунія планує ремонт доріг у районах цих пунктів пропуску, щоб вони були розраховані на проїзд вантажівками. На рівні міністерств зафіксовано, що ці пункти пропуску будуть функціонувати як вантажні”, — зазначила Альона Атаманюк.

Також планують збудувати і новий пункт пропуску “Біла Криниця”.

“Українська сторона відправила на погодження румунській стороні офіційні документи. Лише після цього зможемо братися до питання формування земельних ділянок”, — пояснила Альона Атаманюк.

Пункти пропуску “Шепіт” та “Руська” є важливими для області. Але вони ще мають бути прописані у міжурядових угодах Румунії та України. І тільки після цього можна говорити про їхнє створення.

Новини України