РФ після 5-місячної паузи знову била по Україні північнокорейськими ракетами

Очільник Кремля Володимир Путін та лідер КНДР Кім Чен Ин під час зустрічі у Пхеньяні, 19 червня 2024 року. Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Росія 31 липня пустила по Україні балістичну ракету з Північної Кореї. Снаряд не долетів до цілі та впав на Київщині.

Про таке пише військовий портал Defense Express, посилаючись на обізнані джерела.

Видання стверджує, що пуск відбувся з території РФ в напрямку Білої Церкви, але ракета упала на території Київської області, ймовірно, після вибуху в повітрі.

На місці падіння ракети знайдені уламки з маркуванням, що відповідає залишкам балістичних ракет типу KN-23, які РФ використовувала для ударів по Україні раніше, зокрема, у лютому 2024 року. Отже, Росія відновила використання далекобійного ракетного озброєння від КНДР після 5-місячної паузи.

У лютому 2024-го заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд на засіданні Ради Безпеки заявив, що РФ щонайменше 9 разів запускала проти України балістичні ракети, поставлені КНДР.

У травні Офіс генпрокурора поінформував, що правоохоронці України дослідили уламки 21 із приблизно 50 північнокорейських балістичних ракет, якими Росія атакувала Україну у період з кінця грудня по кінець лютого цього року.

Наприкінці липня міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік заявляв, що КНДР передала Росії понад 5 мільйонів артилерійських снарядів і десятки балістичних ракет малої дальності для використання у війні проти України.

Новини України