Посли Євросоюзу погодили кредит Україні на суму 35 млрд євро – журналіст

Посли Євросоюзу погодили кредит Україні на суму 35 млрд євро – журналіст

Прапор ЄС. Ілюстративне фото   Посли Євросоюзу погодили кредит Україні на суму 35 млрд євро – журналіст

Посли Євросоюзу узгодили виділення кредиту для України на суму 35 млрд євро, забезпеченого за рахунок доходів від заморожених активів російського Центробанку.

Про це написав редактор RF/RLE з європейських питань Рікард Йозвяк у соцмережі X.

За словами Йозвяка, як і раніше, не вирішено питання про продовження санкцій щодо російських активів через те, що Угорщина виступає проти.

Раніше міністр фінансів Угорщини Міхай Варга заявив, що Будапешт не підтримає змін у санкціях ЄС проти заморожених активів Росії, що дозволило б надати Україні кредит. За його словами, Будапешт хоче почекати із цим рішенням до виборів президента США, які відбудуться 5 листопада 2024 року.

Виділення кредиту Україні на суму 35 млрд євро в рамках зобов’язань "Великої сімки" 20 вересня 2024 року анонсувала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Президент України Володимир Зеленський на брифінгу з нею у Києві пояснив, що гроші планується спрямувати на енергетику, бомбосховища та частково на озброєння, а також кошти протиповітряної оборони.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Новини України