«Посилення відключень елекроенергії»: в Укренерго повідомили про розширення графіків відключень електрики

"Посилення відключень елекроенергії": в Укренерго повідомили про розширення графіків відключень електрики

Компанія Укренерго повідомляє про посилення графіків відключення електроенергії вже з вівторка, 20 серпня. Увечері вимикатимуть відразу по дві черги споживачів. Причиною відновлення відключень називають спеку.

Як інформує » Today.ua», про це йдеться у повідомленні пресслужби Укренерго.

Обмеження електропостачання почнуться завтра з 16-ї години і триватимуть до кінця доби. Тобто графіки відключень діятимуть продовж 8 годин. Упродовж трьох годин відключатимуть лише по одній черзі, а решту 5 годин без світла залишатимуться відразу дві черги.

«Завтра, 20 серпня, з 16:00 до 17:00 та з 22:00 до 24:00 буде застосовуватись одна черга відключень. З 17:00 до 22:00 будуть застосовуватись дві черги відключень одночасно. В інші години – без обмежень», — повідомляє пресслужба.

В інформації також підкреслюють, що до об’єктів критичної інфраструктури обмеження не застосовуватимуть.

В Укренерго також пояснюють, чому пік енергоспоживання фіксують саме ввечері, якщо найбільша спека, яка власне й спричинила відключення світла, припадає на денні години.

Укренерго повідомляє про посилення графіків відключень електроенергії

«Вже більше тижня добові піки споживання електроенергії фіксуються у вечірні години. Це час, коли люди приходять до своїх нагрітих за день домівок та одночасно вмикають велику кількість електроприладів – кондиціонери, чайники, бойлери, електроплити… Тому вечірній пік споживання (ліве вухо Графіка) – відчутно вищий, ніж ранковий (праве вухо), коли кондиціонери після прохолодної ночі непотрібні», — роз’яснюють енергетики.

Новини України