«Нова хвороба почала спричиняти смерть в Україні, інфекція викликає жахливі симптоми і страшний біль»: люди у біді

"Нова хвороба почала спричиняти смерть в Україні, інфекція викликає жахливі симптоми і страшний біль": люди у біді

Медики попереджають українців про появу нової загрози, яка веде до серйозних проблем зі здоров’ям, а зрештою навіть до страшних симптомів і навіть смерті.

В сусідній з Тернопільщиною Івано-Франківській області від нового штаму COVID-19 «FLiRT» померла 80-річна жінка.

Як інформує «LB», попри супутні захворювання, у жінки підтвердили інфікування вірусом.

Про це повідомив генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук.

У 80-річної жительки однієї з громад Івано-Франківського району лабораторно підтвердили субваріант FLiRT класичного штаму Omicron.

«Жінка мала також супутні захворювання — цукровий діабет, ішемічну хворобу серця. Основним діагнозом була коронавірусна хвороба, оскільки вона мала всі симптоми й це було клінічно й лабораторно підтверджено», — каже Савчук.

Пенсіонерку госпіталізували до однієї з лікарень Івано-Франківська з високою температурою у важкому стані. Її пролікували й стан стабілізувався.

«Жінку перевели у терапевтичне відділення і після того через декілька днів вона померла. Тобто з часу госпіталізації до моменту, коли їй стало гірше і пацієнтка померла, минуло 20 днів. Медики надавали всю можливу допомогу, але COVID-19 забрав її життя», — розповідає Руслан Савчук.

Наразі на Прикарпатті субваріант FLiRT підтвердили лише у померлої пенсіонерки. Однак коронавірусна хвороба активно циркулює.

Лише за 7 серпня діагностовані в лабораторії 63 випадки. Якщо порівняти між червнем і липнем, то ми маємо збільшення кількості хворих на 11%», — говорить Савчук.

Новини України