Не раніше, ніж через 5 років: міськрада відповіла на петицію про присвоєння алеї імені загиблого на фронті вчителя Миколи Кондратюка

Влада Житомира відреагувала на петицію під назвою «Надати статус «Алеї імені Миколи Кондратюка» ланшафтно-рекреаційної зони, що знаходиться за адресою вул. Закам’янська 33а», яка набрала необхідні для розгляду 300 голосів. 

Перш за все, у відповіді зазначено: «Відповідно до Генерального плану м. Житомира, затвердженого рішенням від 30.11.2016 № 454, місце розташування алеї знаходиться в межах території зони зелених насаджень загального користування; відповідно до Плану зонування території міста Житомира, затвердженого рішенням від 04.04.2017 № 579, в межах території рекреаційної зони озеленених територій загального користування (Р-3). Видами використання даної зони не передбачено утворення нового топонімічного об’єкту — «Алея»». 

Крім того, у пункті 10.4 Положення про міську комісію з топоніміки, сказано наступне: «Увічнення пам’яті видатних постатей у найменуваннях топонімічних об’єктів, що знаходяться на території ЖМТГ, здійснюється не раніше як через 5 років із дня смерті особи, пам’ять якої увічнюється, окрім осіб яким присвоєне звання Героя України».

«Виходячи з вищевикладеного, на сьогодні, задовольнити Ваше клопотання щодо увічнення пам’яті загиблого героя Миколи Кондратюка шляхом присвоєння його імені та надання статусу «Алеї імені Миколи Кондратюка» за адресою вул. Закам’янська, 33-а в м. Житомирі немає можливості.

Відео дня

Повернутись до піднятого питання можливо після спливу зазначеного терміну та врахування містобудівної документації», – резюмували у міськраді. 

Нижче наводимо повний текст відповіді. 

ВІДПОВІДЬ НА ЕЛЕКТРОННУ ПЕТИЦІЮ

Ваша петиція щодо увічнення пам’яті загиблого героя Миколи Кондратюка шляхом присвоєння його імені та надання статусу «Алеї імені Миколи Кондратюка» за адресою вул. Закам’янська, 33-а в м. Житомирі, розглянута.

Відповідно до Генерального плану м. Житомира, затвердженого рішенням від 30.11.2016 № 454, місце розташування алеї знаходиться в межах території зони зелених насаджень загального користування; відповідно до Плану зонування території міста Житомира, затвердженого рішенням від 04.04.2017 № 579, в межах території рекреаційної зони озеленених територій загального користування (Р-3). Видами використання даної зони не передбачено утворення нового топонімічного об’єкту — «Алея».

Інформуємо, що надання пропозицій з прийняття Житомирською міською радою рішень з найменування, перейменування вулиць, провулків, проїздів, майданій, парків, скверів інших об’єктів міського середовища належить до повноважень міської комісії з топоніміки, яка діє на підставі Положення про міську комісію з топоніміки та керується ним у своїй діяльності.

Рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 21.02.2024 № 191 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 19.04.2023 №442» внесено зміни до рішення виконавчого комітету міської ради від 19.04.2023 № 442 «Про внесення змін у рішення виконавчого комітету міської ради від 21.07.2021 № 798 «Про затвердження складу міської комісії з топоніміки та Положення про неї», а саме в пункт 10.4 Положення про міську комісію з топоніміки, та викладено його в наступній редакції:

«Увічнення пам’яті видатних постатей у найменуваннях топонімічних об’єктів, що знаходяться на території ЖМТГ, здійснюється не раніше як через 5 років із дня смерті особи, пам’ять якої увічнюється, окрім осіб яким присвоєне звання Героя України».

Виходячи з вищевикладеного, на сьогодні задовольнити Ваше клопотання щодо увічнення пам’яті загиблого героя Миколи Кондратюка шляхом присвоєння його імені та надання статусу «Алеї імені Миколи Кондратюка» за адресою вул. Закам’янська, 33-а в м. Житомирі немає можливості.

Повернутись до піднятого питання можливо після спливу зазначеного терміну та врахування містобудівної документації.

Джерело

Новини України