НАТО закликає РФ вивести свої війська з території Грузії

НАТО закликає РФ вивести свої війська з території Грузії

НАТО повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії, заявила речниця альянсу   НАТО закликає РФ вивести свої війська з території Грузії

У НАТО наголошують, що Південна Осетія і Абхазія є частиною Грузії, незважаючи на 16 років російської окупації.

«Ми закликаємо Росію вивести війська, які вона розмістила в Грузії без її згоди. Південна Осетія і Абхазія є частиною Грузії, незважаючи на 16 років російської окупації. НАТО повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії», – написала речниця НАТО Фара Дахлалла у соцмережі Х.

У серпні 2008 року почалася війна між Росією і Грузією. Провину за початок воєнних дій кожна зі сторін перекладає на противника. П’ятиденна війна забрала сотні життів і позбавила домівок тисячі людей. Цю війну назвали першою європейською війною 21-го століття.

Після війни у 2008 році Росія визнала «незалежність» сепаратистських регіонів Грузії Абхазії і Південної Осетії. В обох регіонах є російські війська та бази. Крім Росії, рішення Сухумі й Цхінвалі про незалежність визнали також Нікарагуа, Венесуела і Науру. Тбілісі й країни Заходу вважають ці території окупованими регіонами Грузії.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії . Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram , Instagram та Viber Крим.Реалії . Рекомендуємо встановити VPN .

Новини України