Наглядову раду у Романівській лікарні – створено!

Ще у листопаді минулого, 2023, року Кабмін України ухвалив рішення про створення наглядових рад у всіх лікарняних та медичних закладах України.

Упродовж шести місяців органи місцевої влади мали утворити наглядові ради у закладах охорони здоров’я, які мали представляти інтереси пацієнтів медичного закладу, інтереси та позицію медичного персоналу лікарні та позицію представників влади. 19 квітня 2024 року сесія Романівської селищної ради делегувала виконавчому комітету Романівської селищної ради право на відбір кандидатів та створення наглядової ради. Остаточно склад наглядової ради при КНП «Романівська лікарня» було затверджено під час засідання виконкому Романівської селищної ради 30 липня 2024 року. До її складу увійшли:

1. Гаврилюк Олександр Іванович – голова громадської організації осіб із інвалідністю «Глорія»;

2. Зінчук Сергій Олександрович – директор ПП «Романівагротранс», депутат Романівської селищної ради;

Відео дня

3. Рибак Володимир Миколайович – перший заступник Романівського селищного голови;

4. Флуд Василь Васильович – приватний підприємець, депутат Романівської селищної ради;

5. Янчук Лариса Всеволодівна – заступник начальника фінансового відділу Романівської селищної ради.

Зауважимо, що створення наглядової ради у медичному закладі – річ винятково важлива і відповідальна. Наприклад, в умовах припинення дії військового стану (тобто завершення війни) медичний заклад, який не має наглядової ради, позбавляється права укладати угоди із НСЗУ і таким чином ризикує втратити фінансування. Звісно ж, із усіма, дуже плачевними наслідками.

Джерело

Новини України