«Національна академія управління»: тенденції та конкурентоспроможність

«Національна академія управління»: тенденції та конкурентоспроможність

Якими є популярні спеціальності вступної кампанії 2024: досвід українського вишу «National Academy of Management»

«Національна академія управління»: тенденції та конкурентоспроможність

У закладі вищої освіти «Національна академія управління» (National Academy of Management) підведено підсумки цьогорічної вступної кампанії та оприлюднено інформацію про найбільш популярні спеціальності у 2024 році серед вступників.

Пріоритетність спеціальностей в цьому році зазнала значимих змін, як на бакалаврському, так і на магістерському рівнях. У порівнянні з вступними кампаніями попередніх років відзначено зростання інтересу до таких магістерських освітніх програм як «Право» та «Менеджмент бізнес-організацій».

На бакалаврському рівні вступники віддали перевагу освітнім програмам «Маркетинг» та «Фінансовий бізнес». Відзначається, що спеціальність «Маркетинг» утримує лідируючі позиції як на бакалаврському, так і на магістерському рівнях, що свідчить про високий попит на фахівців у цій галузі.

Конкурентоспроможність та прохідні бали

У 2024 році конкуренція за можливість навчання на бакалаврських освітніх програмах «Маркетинг», «Фінансовий бізнес» та «Право» значно зросла. Прохідні бали НМТ (національного мультипредметного тесту) для цих спеціальностей виявилися значно вищими, ніж у попередні роки. Наприклад, на прохідний бал для освітніх програм «Маркетинг» та «Фінансовий бізнес» підвищився на 10–15 пунктів у порівнянні з минулим роком.

А на освітню програму «Право» могли вступити ті, у кого середній бал НМТ був 150 і вище. Це свідчить про збільшення попиту на ці напрями та необхідність більш високих навчальних досягнень від вступників.

«Національна академія управління»: тенденції та конкурентоспроможність

Нові тренди та зміни

За словами ректора ЗВО «Національна академія управління», доктора економічних наук, професора Сергія Аркадійовича Єрохіна, серед вступників спостерігається значний інтерес до унікальної можливості, яку пропонує академія – це одночасне навчання на двох бакалаврських спеціальностях.

Зацікавленість вступників у поєднанні двох професій пояснюється перспективами, які відкриваються на ринку праці. Академія пропонує всі можливі варіанти поєднань таких освітніх програм, як «Право», «Маркетинг», «Фінансовий бізнес», «Міжнародний бізнес», «Менеджмент бізнесу», «Комп’ютерні науки». Поєднання навчання за двома освітніми програмами надає ряд переваг:

  • по-перше, отримання двох дипломів одночасно займає менше часу та коштів, ніж окреме навчання на кожній спеціальності;
  • по-друге, студент одразу стає експертом у двох важливих для нього напрямках, а це відкриває широкі горизонти можливостей для кар’єрного зростання та працевлаштування;
  • по-третє, роботодавці шукають фахівців, які мають більший набір професійних компетентностей, а подвійний диплом робить такого випускника більш привабливим кандидатом на посаду.
  • по-четверте, випускники можуть працювати у різних сферах та галузях, адже в корпоративному секторі чи на державній службі більш цінуються фахівців з різносторонніми знаннями.

«Національна академія управління»: тенденції та конкурентоспроможність

Найбільшу увагу привертають такі варіанти поєднання освітніх програм:

  • «Право» та «Менеджмент бізнесу» (поєднання знань у правовій сфері та менеджменті бізнесу дозволить вам стати фахівцем, який розуміє всі аспекти управління компанією, включаючи юридичні нюанси);
  • «Комп’ютерні науки» та «Фінансовий бізнес» (знання комп’ютерних наук дозволяють впроваджувати новітні технології у фінансові процеси, аналізувати великі обсяги даних та застосовувати фінансові інструменти, що відповідають вимогам сучасного світу);
  • «Маркетинг» та «Комп’ютерні науки» (після закінчення ви станете фахівцем, який вміє поєднувати маркетингові стратегії з технологічними рішеннями);
  • «Право» та «Комп’ютерні науки» (ви зможете краще розуміти правові аспекти цифрових технологій та ефективно вирішувати юридичні питання у сфері IT).

Очевидно, що можливості, які надає вступникам академія, відкриває більше перспектив для їхнього професійного розвитку та кар’єрного зростання. Такий підхід дозволяє здобути більш широкий набір знань і навичок, що є важливим у сучасному конкурентному середовищі. Отримання двох дипломів сприяє розвитку багатогранності мислення, адаптивності та гнучкості у прийнятті рішень.

«Крім того, це підвищує шанси на успішне працевлаштування та дає можливість студентам обирати між різними професійними напрямками після завершення навчання», – зазначає Сергій Єрохін.

Відтак вступна кампанія ЗВО «Національна академія управління» у 2024 році демонструє високий попит на спеціальності, що поєднують бізнес та технології, а це може бути пов’язано із швидкими змінами в економічному середовищі, глобалізацією світу та розвитком нових технологій, зокрема ШІ.

Абітурієнти все частіше обирають спеціальності, які за професією гарантують стабільність і зростання на ринку праці в сучасних умовах.

«Національна академія управління»: тенденції та конкурентоспроможність

Навчання та наставництво – це мистецтво, праця не менш творча, ніж праця письменника чи художника, а насправді більш важка і відповідальна. Викладач звертається до людської душі не через не за допомогою кольорів, як художник, а безпосередньо виховує своєю особистістю, фаховими знаннями і любов’ю, своїм ставленням до світу. Тож обрати вступнику потрібний заклад вищої освіти та затребувану й відповідну спеціальність дуже важливо для побудови успішного життя у майбутньому.

Наразі у ЗВО «Національна академія управління» ще триває вступна кампанія для вступу на другу вищу освіту, а також в аспірантуру та докторантуру.

«Національна академія управління»: тенденції та конкурентоспроможність

Долучайтесь та слідкуйте за оновленнями у соцмережах:

  • Academy Telegram – https://t.me/namkyivua;
  • Academy Website – https://nam.kyiv.ua/;
  • Academy LinkedIn – national-academy-of-management-національна-академія-управління;
  • Academy Fasebook – fb.com/academy.nam;
  • Academy Instagram – Instagram.com/academy.nam;
  • Academy Youtube – National Academy of Management.

Вступ на другу вищу освіту:

  • Фейсбук;
  • Інстаграм.

Вступ до аспірантури:

  • Фейсбук;
  • Інстаграм.

Вступ до докторантури:

  • Фейсбук;
  • Інстаграм.
Новини України