Начальник Генштабу ЗС РФ заявляє, що просування ЗСУ вглиб у Курській області РФ зупинене. У соцмережах пишуть про бої в Суджі

Начальник Генштабу ЗС РФ заявляє, що просування ЗСУ вглиб у Курській області РФ зупинене. У соцмережах пишуть про бої в Суджі

Начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов   Начальник Генштабу ЗС РФ заявляє, що просування ЗСУ вглиб у Курській області РФ зупинене. У соцмережах пишуть про бої в Суджі

Начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов заявляє, що просування українських військових вглиб у Курській області РФ зупинене.

«Діями підрозділів прикриття кордону спільно з прикордонниками та підрозділами посилення, ударами авіації, ракетних військ та вогнем артилерії просування противника вглиб території РФ на курському напрямку зупинено», – доповів він на нараді російському президенту Володимиру Путіну.

За його словами, наразі російські силовики знищують «противника в районах, які розташовані безпосередньо біля кордону».

Водночас російські телеграм-канали пишуть, що бої розпочалися вже на території міста Суджа Курської області, яке розташоване приблизно за 10 кілометрів від кордону. Раніше з’явилися непідтверджені повідомлення про те, що місто перебуває під контролем ЗСУ або, за іншою версією, «в оперативному оточенні».

Путін, коментуючи ситуацію у Курській області РФ, звинуватив Київ у «масштабній провокації».

6 серпня російська місцева влада заявила про спробу прориву кордону в Суджанському і Кореневському районах Курської області РФ. Міноборони РФ звинуватило українських військових в атаці російських позицій у Курській області РФ. Українська сторона на ці заяви не реагувала.

На тлі повідомлень про події у Курській області РФ дещо зменшилась кількість боїв на фронті. За даними Генштабу ЗСУ, станом на 16:00 їх було 54.

Новини України