На збільшення зарплат працівникам Луцького пологового будинку просять виділити гроші з бюджету

На збільшення зарплат працівникам Луцького пологового будинку просять виділити гроші з бюджету

Луцький пологовий будинок

КП «Луцький клінічний пологовий будинок» є одним із провідних закладів охорони здоров’я, де надають акушерсько-гінекологічну допомогу, тим не менше, лікарі та медичні працівники отримують у закладі найменшу заробітну плату.

Про це розповів у понеділок, 29 липня, начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Про це пише ВСН.

«Протягом І півріччя 2024 року середня заробітна плата лікарів Луцького пологового будинку становила понад 17 тисяч гривень, по області – 24 тисячі. Середній медперсонал отримував 10 тисяч гривень, по області – понад 15 тисяч. Тому ми просимо виділити з бюджету Луцької міської ради 4,5 мільйона гривень на збільшення зарплати всім працівникам пологового будинку», – озвучив проблему Володимир Лотвін.

Очільник управління охорони здоров’я зауважив: незважаючи на те, що Луцький пологовий будинок підписав договір із Національною службою здоров’я України й отримав різні пакети на надання послуг, грошей не вистачає в повному обсязі, та й ті виплачують із затримками.

«Збереження кадрового потенціалу працівників комунального підприємства, забезпечивши їх гідною оплатою праці, дасть змогу й надалі в Луцькому пологовому якісно надавати допомогу жінкам, вагітним, породіллям, новонародженим», – наголосив Володимир Лотвін.

Члени бюджетної комісії підтримали виділення коштів з міського бюджету на такі потреби. Остаточне рішення приймуть депутати на сесії, що відбудеться у середу, 31 липня.

 

Новини України