На Дніпропетровщині помітили страшного павука

Південноросійський тарантул — великий павук завдовжки до 35 мм, густо вкритий волосками, зазвичай забарвлений під колір ґрунту.

На Дніпропетровщині помітили страшного павука

Павукова любов, на жаль, недовга. Після спарювання більшість героїв-коханців гинуть. На зиму тарантулиха поглиблює нірку і забиває вхід землею. Наприкінці весни — на початку літа самка плете кокон і відкладає в нього яйця. Сплетений кокон вона носить на собі. Маленькі павученята, що з’явилися, перший час тримаються на мамі, поступово вони залишають павучиху і розселяються в окрузі.

Цей павук наганяє страх і на людей. Такого страшного павука помітили в Криворізькому районі
— Щорічно студенти-заочники привозять на кафедру по 100 видів безхребетних і приблизно в кожного третього південноросійський тарантул, — розповідає «Днепру вечернему» доцент кафедри зоології та екології ДНУ, кандидат біологічних наук Віктор Бригадиренко, — Ці павуки поширені на Дніпропетровщині практично повсюдно. Він активно заселяє суходольні луки, степові ділянки, городи. На крайньому півдні області відзначаються й інші види тарантулів. Але постійно реєструється в нашому регіоні саме Південноруський вид.

Новини України