На дахах шкіл, лікарень та адмінбудівлях Тернопільщини мають встановити сонячні панелі

На дахах шкіл, лікарень та адмінбудівлях Тернопільщини мають встановити сонячні панелі

До кінця 2025 року на дахах шкіл, лікарень та адмінбудівлях Тернопільщини мають встановити сонячні панелі. За цю роботу відповідають обласна військова адміністрація та керівники громад.

Про це розповів під час брифінгу директор обласного департаменту житлово-комунального господарства Володимир Харченко, передає «Суспільне».

«Дев’ятого серпня були внесені зміни до постанови в частині уточнення джерел реалізації таких заходів. Вони передбачають залучення як донорських коштів, коштів міжнародних організацій, а також інших не заборонених законом джерел фінансування».

За його словами, на Тернопільщині вже є об’єкти, де встановлення сонячних панелей завершують.

«На сьогоднішній день на двох лікарнях у нас уже завершуються роботи з встановлення сонячних батарей і планується встановлення сонячних електростанцій для двох центрів первинної медико-санітарної допомоги в рамках проєкту «Зміцнення системи охорони здоров’я і збереження життя».

Триває робота і на інших об’єктах, повідомив Володимир Харченко.

«У нас ще є на водозаборах. Крім того, в нас продовжується робота щодо оснащення сонячними електростанціями на об’єктах соціальної сфери. На 8 об’єктах вже встановлено разом з накопичувачами. І я сподіваюся, що така ж сама робота буде проведена на інших типах, тому числі і освітянських закладах, і закладах культури».

Як повідомили Суспільному в пресслужбі обласної військової адміністрації, на Тернопільщині є 1219 навчальних закладів та 96 медичних установ.

Новини України