Львівські десантники у Курській області вдруге затрофеїли новітній російський танк (ВІДЕО)

ФОТО: скриншот з відео

Бійці 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗСУ затрофеїли новітній російський танк Т-90М «Прорив» під час рейду у Курській області російської федерації. Росіяни в паніці покинули бойову машину без бою, попередньо довівши до технічної несправності. Відповідне відео опублікували на сторінці Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Десантники швидко оцінили та освоїли «аналоговнєтну» техніку, відремонтували і завели. Тепер машина «робитиме погані речі» проти своїх творців на боці України.

Офіцер 80-ї ОДШБр Ігор розповів, що танк захопили під час прориву в тил противника. Один з окупантів без успіху намагався завести танк.

«Ми відпрацювали й дивимось, що між деревами проглядається шматок металу. Побачили, що це техніка, але вона не була заведеною. Я побачив, як хтось вилазить на цю техніку. А це механік застрибнув в танк і хотів його завести, але ніяких дій не відбулося, він вистрибнув з люка й пішов. Виявляється, танк не завівся, бо там всього-на-всього розряджені акумулятори», – розповів Ігор.

Читайте також: у Повітряних силах показали момент руйнування ще одного мосту в Курській області (ВІДЕО)

 Він додав, що військові поміняли акумулятори, завели танк, але зазначили, нова російська техніка малоефективна в роботі.

Джерело

Новини України