Компанія HUAWEI підтримала проведення школи жіночого лідерства у Варшаві

Компанія HUAWEI підтримала проведення школи жіночого лідерства у Варшаві

Наступний набір Європейської академії лідерства відкрито для заявниць ще з трьох країн: Ісландії, Швейцарії і Туреччини

Компанія HUAWEI підтримала проведення школи жіночого лідерства у Варшаві

Наприкінці липня за сприяння компанії Huawei та Європейської академії лідерства (ELA) у Варшаві відбулася п’ята літня Школа жіночого лідерства в цифрову епоху. У тижневому заході взяли участь представниці з країн-членів ЄС, країн Стратегії Західних Балкан та України. Подія покликана дослідити перспективи, які відкриває підключення для розширення можливостей жінок, меншин і суспільства в цілому. 

Школа, яка отримала понад 12 000 заявок із часу свого запуску в 2021 році, прагне розкрити потенціал жінок у побудові всесвітнього цифрового майбутнього. І цьогорічний захід надав унікальну можливість 29 молодим лідеркам перейняти знання від понад 70 видатних експертів і викладачів, а також колишніх випускниць ELA.

Протягом тижня учасниці досліджували такі питання, як важливість «інтернету для всіх» і вплив технологій на наше життя та роботу, їхній майбутній потенціал і цінність співпраці на міжнародному рівні. Сесії включали панельні дискусії, лекції, поглиблені воркшопи та командні активності, покликані надихнути молоді таланти та заохотити їх до навчання й обміну думками в безпечному та сприятливому середовищі.

Тоні Юн Цзінь, виконавчий віцепрезидент Huawei в Європейському регіоні, зазначив: «Розвиток талантів це відповідальність для кожної країни, бізнесу, академічної установи. Програми Huawei надають виняткову можливість майбутнім лідерам отримати знання про передові технології. Ми раді бачити, що їхній позитивний вплив визнають так багато європейських новаторів».

Під час панельної дискусії про технології і міжнародне співробітництво депутат Європарламенту Йонас Фернандес порадив вчити історію: «Усе базується на історії, і ми повинні вивчати її уроки. Гуманістичні навички зараз є більш актуальними, ніж будь-коли раніше, якщо ми хочемо розв’язувати проблеми суспільства». Він також висловив велику подяку Європейській академії лідерства та компанії Huawei за організацію цієї ініціативи.

Компанія HUAWEI підтримала проведення школи жіночого лідерства у Варшаві

Агнєшка Янковська, голова Ради з питань цифровізації при уряді Польщі, поділилася зі студентками своїм баченням: «Наша головна ідея в тому, аби охопити зв’язком усю Польщу, включно із сільською місцевістю та невеликими містами, високошвидкісним інтернетом і мобільними технологіями. У майбутньому мобільні технології матимуть більше значення, особливо в цих віддаленіших районах».

Анетт Маді-Натор, президентка фонду Women4Cyber, зазначила: «Huawei один із небагатьох донорів WomenForCyber, який надає пожертви без жодних умов. Це означає, що ми можемо використовувати гроші так, як вважаємо за найкраще, і там, де вони найбільше потрібні». Вона підкреслила цінність, яку компанія допомагає створювати в галузях технологічного сектора, де розрив у навичках і гендерний дисбаланс є найбільш серйозними. 

Ребекка де Санчо Майораль, старша спеціалістка з питань доступу до фінансових інновацій в Європейській комісії, додала: «Ми маємо збільшити фінансування для жінок. Це те, що ми називаємо гендерним інвестиційним розривом. Лише 2% європейського капіталу на стартапи йде на ті з них, якими керують жінки. Тому ЄС підтримує ініціативи та встановлює критерії, вивчаючи структури венчурних фондів і рівень залучення жінок».

 Під час випускної церемонії Берта Ерреро, директорка Європейської академії лідерства та керівниця департаменту з питань розмаїття, рівності та інклюзії в Huawei Europe, побажала студенткам успіхів у подальших кар’єрних кроках: «Через 10-15 років ви всі матимете важливий вплив на суспільство як прем’єр-міністерка, генеральна директорка, інноваторка чи лідерка місцевої громади. Ви створюватимете і впроваджуватимете рішення, щоб технології працювали для всіх. Упродовж вашої подорожі пам’ятайте, що найпотужніший ваш інструмент — це підтримка одна одної для створення суспільства майбутнього».

Компанія HUAWEI підтримала проведення школи жіночого лідерства у Варшаві

Колишня віцепрем’єр-міністерка Ірландії Мері Куглан висловила своє захоплення тим, що знову приєдналася до Європейської академії лідерства. Вона зазначила: «Це справжній привілей — бути тут знову. Велика шана компанії Huawei, яка підтримує і спонсорує цю ініціативу». Звертаючись до 29 молодих майбутніх лідерок, вона сказала: «Я вважаю, що такі жінки, як ви, стануть рушіями величезних змін у вашій громаді, вашій країні та у ваших професіях, і я не можу дочекатися, щоб побачити, чого ви досягнете через кілька років». 

Ришард Гординські, старший директор зі стратегії та комунікацій Huawei у Польщі, зазначив: «Я хочу висловити свою величезну радість і гордість від того, що ми приймаємо Літню школу ELA в Польщі, адже цього року святкуємо важливу річницю присутності Huawei на місцевому ринку. Ми віримо, що розмаїтість стимулює інновації. Підтримуючи жінок у сфері технологій, ми не просто вирішуємо проблему гендерного розриву ми стимулюємо створення середовища, сприятливого для новаторських ідей та рішень».

Випускниці ELA мають різний досвід і вивчають різні дисципліни, від STEM до гуманітарних наук. Так, на церемонії нагородження випускниць Літньої школи-2024 були відзначені наступні учасниці: 

  • «Майбутня лідерка» (переможниця Школи-2024) — Мілана Булат, Україна;
  • «Найкраща комунікаторка» — Ізіде Марцінкуте, Литва;
  • «Критична мислителька» — Анета Мігатова, Словаччина;
  • «Чемпіонка з рівності» — Тесла Хелена Віссер, Нідерланди; 
  • «Розв’язувачка проблем» — Ор’ян Дебаш, Франція;
  • «Королева впевненості та цілеспрямваності» — Кассандра Сова Кандела, Іспанія; 
  • «Майбутня CEO» — Сабріна Стейнберга, Ірландія;
  • «Майбутня зірка технологій» — Мален Вістісен Фасет, Данія;
  • «Героїня здорового майбутнього» — Татьяна Кисельова, Латвія;
  • «Чемпіонка зі сталості» — Ірма Салкіч, Боснія і Герцеговина;
  • «Зірка молодіжних інновацій» — Інеш Баптиста, Португалія.

Кожна з учасниць вразила викладачів своєю пристрастю до справи, драйвом і лідерськими прагненнями. Вони підтримуватимуть зв’язок через активну мережу випускниць ELA, яка надасть їм можливість долучатися до резонансних ініціатив, посилювати свій авторитет і досвід.

Довідка:

Компанія Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення у різних сферах (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої, хмарні сервіси, digital power), компанія інвестує значні ресурси в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 207 000 співробітників у більше ніж 170 країнах, які обслуговують 3 мільярди клієнтів і споживачів у всьому світі. Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам. В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність із 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності «Хуавей Україна» охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток. Упродовж 2022-2023 років компанія разом із партнерами проводила комплексні проєкти з надання гуманітарної та технічної підтримки по всій Україні й активно розвивала екосистему у сфері освіти. Дізнайтеся більше на сайті: huawei.com/ua.

Новини України