Інвестиції у понад 600 мільйонів гривень: на Буковині з’явився новий індустріальний парк

Інвестиції у понад 600 мільйонів гривень: на Буковині з'явився новий індустріальний парк

Фото: Ілюстративне/Укрінформ
На Буковині, у Сокирянській громаді, з’явився індустріальний парк «Сокиряни Індастрі ХАБ». Його реєстрацію схвалили на засіданні уряду сьогодні, 16 серпня.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Ще один парк з’явився у Київській області.

«Обидва індустріальні парки створять близько 1350 робочих місць у сфері промисловості. Пріоритетом Уряду є відхід від сировинного виробництва до глибокої переробки, зокрема, розвитку промислового виробництва товарів з акцентом на товари з високою доданою вартістю. Тепер в Україні зареєстровано вже 90 індустріальних парків майже в усіх областях України. Такі ініціативи допомагають бізнесу залучати інвестиції та розвивати українське виробництво, що також є частиною політики «Зроблено в Україні», — зазначив заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.

На території індустріального парку «Сокиряни Індастрі ХАБ» будуть виробляти будівельні матеріали, будівельні металеві конструкції і вироби, електричне устаткування та іншу технічну продукцію.

Ініціатори створення парків можуть залучати як приватне, так і державне фінансування. Крім того, внесення до реєстру дає право на отримання державного стимулювання – компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до інженерно-транспортних мереж, податкові пільги, звільнення від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва.

Загальний розмір інвестицій індустріального парку «Сокиряни Індастрі ХАБ» може становити 620 млн грн у період з 2024 по 2026 роки – інвесторами стануть компанії з ОАЕ та Німеччини.

Що таке індустріальний парк

Індустріальний парк або промисло́вий парк — територія, виділена при плануванні міста для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвиненою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на довкілля. Порядок створення, діяльності індустріальних парків на території України регламентується законом України про «Індустріальні парки». Промислові парки зазвичай розташовуються на околицях міст або поза основними житловими районами міста, зазвичай забезпечується гарною транспортною доступністю, в тому числі автомобільним і залізничним транспортом.

Новини України