Імплантація зубів – оптимальний метод лікування адентії

У сучасній стоматології метод імплантації відрізняється високою ефективністю та надійністю, адже рівень приживлення новітніх імплант-систем становить понад 98%, а термін їхньої служби – десятки років. Це найкращий спосіб повністю відновити функції щелеп та естетичний вигляд зубного ряду для бездоганної посмішки.

Коли пора записатися на імплантацію зубів

Сучасна київська клініка Ukrainian Dentist Club допомагає розв’язувати найскладніші стоматологічні проблеми, включно із частковою та повною відсутністю зубів. Втрата навіть однієї зубної одиниці, не кажучи вже про кілька чи повністю всіх, може призвести до комплексних проблем: порушень прикусу, запальних процесів у ротовій порожнині, захворювань ШКТ через нездатність повноцінно пережовувати їжу тощо.

Відповідно, відновлення зубів за методом імплантації показано в таких випадках:

  • втрата одного або декількох зубів (підряд чи в різних зонах);
  • відсутність кінцевих елементів (молярів) зубного ряду;
  • повна адентія верхньої чи/та нижньої щелепи.

Встановлення зубних імплантів дає змогу на 100% відновити жувальну функцію та естетику усмішки. Однак доведеться підібрати інший спосіб реставрації зубів у разі захворювань крові та кровотворних органів, вірусних гепатитів, аутоімунних патологій, онкологічних процесів, незворотних неврологічних розладів та туберкульозу кістки. Це основні протипоказання до проведення стоматологічних операцій, зокрема, імплантації.

Головні етапи відновлення зубів за методом імплантації

Лікування починається з огляду в стоматолога та комплексної підготовки до вживлення зубних імплантів. Збір анамнезу та ретельне обстеження потрібні, щоб запобігти різним ускладненням, включно з інфікуванням тканин та відторгненням імпланту.

Серед основних етапів імплантації зубів:

  • Лабораторна та інструментальна діагностика. Пацієнт здає різні аналізи крові, проходить рентгенографію чи КТ ротової порожнини. Обстеження в профільних спеціалістів необхідне, якщо анамнез обтяжений хронічними захворюваннями.
  • Підготовка. Проводиться санація порожнини рота та лікування поточних хвороб, зокрема, карієсу, стоматиту, гінгівіту, періодонтиту тощо.
  • Нарощування кістки. Відновлення достатнього об’єму щелепної кістки потрібне в разі значної атрофії. Це явище спостерігається, коли зубна одиниця відсутня тривалий час. Однак сьогодні доступні спеціальні імплант-системи (наприклад, у лінійках MegaGen, Osstem, Straumann тощо), що часто дають змогу обійтися без нарощування навіть за вираженого стоншення щелепної кістки.
  • Імплантація. До кістки вживляється титановий гвинт, остеоінтеграція якого триває 2-6 місяців. Після цього встановлюється абатмент.
  • Протезування. Залежно від кількості втрачених зубів до абатменту кріпиться одинарна коронка, мостоподібний протез чи цілий штучний зубний ряд.

Ціна лікування зубів завжди залежить від особливостей клінічного випадку, тому краще проконсультуватися зі стоматологом Ukrainian Dentist Club.

Новини України