Уявіть собі вечір із близькими друзями або якусь важливу подію, наповнену теплими розмовами, сміхом і легким ароматом напівсолодкого вина. Саме такі моменти створюють особливу атмосферу, а вино стане справжньою прикрасою для ваших зустрічей.
Що таке напівсолодке вино?
Напівсолодке вино — це алкогольний напій, у якому вміст цукру знаходиться в межах 4-12 грамів на літр, що надає йому приємну солодкість без надмірної тяжкості. Такий напій може бути виготовлений як з білого, так і з червоного винограду. Напій чудово поєднується з морепродуктами, такими як креветки чи мідії, а також із рибою на грилі чи в соусі. З вином відмінно смакують м’які сири, зокрема брі чи камамбер, а також сири з пліснявою.
Червоне напівсолодке вино чудово балансуватиме зі стейками або шашликами. Також воно добре підійде для солодких десертів, таких як фруктові тарти та муси.
Як виготовляється напівсолодке вино
Процес виробництва напою зазвичай містить кілька етапів, що включають:
- Вибір винограду — для виробництва напівсолодкого вина використовують як ранні, так і пізні сорти винограду, оскільки пізніша врожайність зберігає більше цукрів у ягодах.
- Контроль бродіння — це ключовий етап, який складається з активної та пасивної фази. Загалом «бродити» виноград може до 70-100 днів.
- Фільтрація та зберігання: після того, як вино досягне бажаного смакового балансу, його фільтрують та зберігають аж до розливу в пляшки.
При цьому, щоб отримати напівсолодке вино, ягоди збирають при вмісті цукру 17-20%.
Як обрати своє ідеальне напівсолодке вино?
Щоб обрати напівсолодке вино, яке ідеально відповідатиме вашим вподобанням, звертайте увагу на наступне. Для початку визначте, яке вино ви хочете. Воно може бути білим, червоним або рожевим, і кожен тип має свої особливості смаку. Також варто звернути увагу на регіон виробництва, адже він також має великий вплив на його смак. Наприклад, Франція (особливо регіони Бордо та Шампань) славиться своїми елегантними білими та червоними напівсолодкими винами, такими як Мускат та Семільйон. В Італії ви знайдете такі чудові види як мускатне та піно гріджіо. Іспанія — регіон, де популярні вина з винограду сорту Мускатель та Педро Хіменес. Нова Зеландія та Австралія славляться виноробними регіонами, де виготовляють алкогольний напій з винограду Шардоне та Рислінг, що мають приємну збалансовану солодкість.
Асортимент інтернет-магазину, як-от VINO&VINO, задовольнить найрізноманітніші смаки, тож кожен знайде щось для себе. Якщо ви не певні, яке вино обрати, не соромтеся звертатися за консультацією до продавців або сомельє. Крім того, в магазині є чудовий вибір як алкогольних, так і безалкогольних вин, що відзначаються м’яким та ніжним смаком.
Ви можете вибрати біле натуральне вино Мускат Натурео Torres або ж червоне з цієї марки. Для поціновувачів алкогольних напоїв пропонуємо спробувати ігристе «Sensual» Moscato Basilicata IGP або ж вино «Гевюрцтрамінер Villa Wolf».
Обирайте свій ідеальний напій та насолоджуйтеся кожним ковтком!