Як отримати кредит на сонячні панелі та вітрові установки під 0%: розповіли в Чернігівський ОВА

З 20 липня запрацювали урядові програми безвідсоткового кредитування громадян, а також програма «Доступні кредити 5-7-9» для ОСББ та ЖБК на купівлю обладнання для генерації з альтернативних джерел енергії та установок для зберігання енергії.

Про їхні деталі розповіли спікери на брифінгу в медіацентрі Чернігівської ОВА 29 липня.

 

У липні 19 найбільших банків підписали Меморандум про пільгове кредитування проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури. Серед них – Ощадбанк та Приватбанк.

 

За словами заступника начальника філії — Чернігівського обласного управління АТ «Ощадбанк» з мікро-, малого та середнього бізнесу Євгена Мосича, у фінансуванні бізнесу банк виділяє два ключових напрямки – державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» та розвиток мережі партнерських послуг.

 

Щодо програми «Доступні кредити 5-7-9%»: фінансування надається безпосередньо для купівлі обладнання, його установки або комплексно. Банк може кредитувати сонячні панелі, станції, газопоршневі турбіни, генератори тощо.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАЙЖЕ 12 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ НА ПІЛЬГОВІ КРЕДИТИ У СЕЛА: ЯК НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ВТІЛЮЄТЬСЯ ОБЛАСНА ПРОГРАМА «ВЛАСНИЙ ДІМ»

 

Про умови кредитування для фізичних осіб розповіла заступниця начальника філії — Чернігівського обласного управління АТ «Ощадбанк» з роздрібного бізнесу Наталія Носенко.

 

 

 

Кредитування можливе лише на повний комплект придбання та встановлення гібридної системи електропостачання (сонячні батареї або вітрові установки разом із системами накопичення).

 

Для отримання кредиту потрібен стандартний пакет документів – паспорт, ідентифікаційний код, довідки про доходи, стан сім’ї, дохід іншого члена сім’ї (сукупний середньомісячний сімейний дохід протягом останніх 6 місяців не має перевищувати 154 тис. грн), довідка з центру зайнятості (у разі якщо особа безробітна), документи на право власності домогосподарства.

 

Після оформлення пакета документів клієнт має надати банку рахунок від підприємства, яке буде робити установку, – це й буде підтвердженням  того, що кредит виданий за призначенням. Крім того, потрібно надати банку акт виконаних робіт, фото лічильника.

 

Зазначимо, що учасником програми не може стати особа, яка мала судимість.

 

Джерело  – пресслужба Чернігівської ОВА.

 

 

Фото – ілюстративне.

 

Источник

Новини України