«Графік — просто жах» : у «Чернівціобленерго» пояснили ситуацію зі знеструмленнями

"Графік - просто жах" : у "Чернівціобленерго" пояснили ситуацію зі знеструмленнями

Сьогодні, 16 липня, о шостій ранку «Чернівціобленерго» отримало вказівку від диспетчерів НЕК Укренерго застосувати чотири черги до 16:00.

Про це компанія повідомляє у Telegram.

У обленерго розповідають, що на вечір і так вже були заплановані чотири черги, тому упродовж усієї доби вони мусять відключати по 12 груп одночасно (4 черги х 3 групи).

«Графік просто — жах, однак ми зобов’язані виконати розпорядження системного оператора інакше область буде знеструмлена без попередження разом з об’єктами життєзабезпечення. Інакше, — вийде з ладу високо технологічне обладнання, яке ще працює і тримає енергосистему в робочому стані. Оскільки все через взаємозалежність: чим більше споживання, тим більше відключень. А в спеку дуже великі запити на електроенергію, тому й обмежувати доводиться більше», — йдеться у повідомлені.

Також зазначають, що ситуація складна поки ще в ремонті перебувають атомні енергоблоки. Через кілька днів це обладнання вийде в роботу і відключень поменшає. Там сподіваються, це станеться вже наступного тижня. Проте вже найближчими вихідними буде легше, бо споживання у суботу/неділю традиційно знижується.

Новини України